vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Un șobolan nefericit a lăsat Severinul fără căldură

Situație de râsu-plânsu la Mehedinți. Municipiul Drobeta Turnu Severin a rămas fără căldură pentru câteva ore bune, din cauza unui șobolan nefericit, care a provocat o avarie  majoră la un transformator electric de la termocentrala Halânga, animal rozător care a murit electrocutat, în chinuri groaznice, poate chiar s-a făcut scrum. Din acest motiv s-a lucrat câteva ore bune pentru remedierea situației, pentru a putea fi reluată furnizarea agentului termic către populație.

Din cauza șobolanului electrocutat, au fost afectați 55 de mii de locatari ai municipiului care nu au beneficiat de căldură. Primarul Severinului, Marius Screciu, a explicat cum au stat lucrurile cu șobolanul și a anunțat că problema s-a rezolvat. Edilul este de părere că povestea cu un șobolan care a produs o avarie murind electrocutat într-un transformator electric „este o chestiune și de puțin umor”. Iată declarația, cel puțin nefericită, a primarului Marius Screciu.

„Într-adevăr, am avut o avarie importantă la Halânga. A fost o chestiune și de puțin umor, un șobolan a fost cel care a generat această oprire, a intrat în transformatorul electric. Acolo s-a produs o flamă. În momentul în care vorbim, s-a remediat problema electrică, urmează încărcarea instalației”, a declarat edilul severinean Marius Screciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„S-a produs un scurtcircuit la un transformator de la centrala Halânga, fapt pentru care termocentrala a rămas fără curent. Din această cauză, s-au întrerupt pompele, cazanele și, prin urmare, alimentarea cu energie termică în tot municipiul. Acum, termocentrala Halânga este sub tensiune, adică are curent și urmează manevrele de încărcare a agentului primar. Noi, SPAET-ul ne ocupăm de punctele termice și de punerea lor în funcțiune, iar la orele prânzului, populația municipiului va avea căldură în case”, a anunțat directorul SPAET, Ilie Alecu.

Politica