Mehedinți: Un șobolan nefericit a lăsat Severinul fără căldură

Date:

Situație de râsu-plânsu la Mehedinți. Municipiul Drobeta Turnu Severin a rămas fără căldură pentru câteva ore bune, din cauza unui șobolan nefericit, care a provocat o avarie  majoră la un transformator electric de la termocentrala Halânga, animal rozător care a murit electrocutat, în chinuri groaznice, poate chiar s-a făcut scrum. Din acest motiv s-a lucrat câteva ore bune pentru remedierea situației, pentru a putea fi reluată furnizarea agentului termic către populație.

Din cauza șobolanului electrocutat, au fost afectați 55 de mii de locatari ai municipiului care nu au beneficiat de căldură. Primarul Severinului, Marius Screciu, a explicat cum au stat lucrurile cu șobolanul și a anunțat că problema s-a rezolvat. Edilul este de părere că povestea cu un șobolan care a produs o avarie murind electrocutat într-un transformator electric „este o chestiune și de puțin umor”. Iată declarația, cel puțin nefericită, a primarului Marius Screciu.

„Într-adevăr, am avut o avarie importantă la Halânga. A fost o chestiune și de puțin umor, un șobolan a fost cel care a generat această oprire, a intrat în transformatorul electric. Acolo s-a produs o flamă. În momentul în care vorbim, s-a remediat problema electrică, urmează încărcarea instalației”, a declarat edilul severinean Marius Screciu.

„S-a produs un scurtcircuit la un transformator de la centrala Halânga, fapt pentru care termocentrala a rămas fără curent. Din această cauză, s-au întrerupt pompele, cazanele și, prin urmare, alimentarea cu energie termică în tot municipiul. Acum, termocentrala Halânga este sub tensiune, adică are curent și urmează manevrele de încărcare a agentului primar. Noi, SPAET-ul ne ocupăm de punctele termice și de punerea lor în funcțiune, iar la orele prânzului, populația municipiului va avea căldură în case”, a anunțat directorul SPAET, Ilie Alecu.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...