miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Secția Penală, în Romanești. Tribunalul Dolj caută, de ceva ani, spațiu pentru Judecătorie

O parte a activității Judecătoriei Craiova se va desfășura, în următorii cinci ani, în Romanești. Mai exact, Secția Penală va funcționa în Centrul de Excelență în Afaceri și în Centrul de Sprijin al IMM-urilor şi Institutelor de Cercetare şi Inovare, situate în curtea Centrului Multifuncțional, unde se va muta Primăria Craiova.

Cele două imobile în care va fi relocată o parte a activității Judecătoriei Craiova, cu o valoare de inventor de aproape 5 milioane lei, vor fi date în folosință gratuită către instanță, de către primărie.

Tribunalul Dolj a solicitat Primăriei Craiova “atribuirea în folosinţă gratuită a unui spaţiu pentru relocarea unei părţi a activităţii Judecătoriei Craiova în vederea desfăşurării activităţii acesteia în bune condiţii ţinând cont de faptul că: – numărul cazurilor a crescut considerabil şi spaţiul actual a devenit insuficient pentru desfăşurarea activităţii; – necesitatea asigurării condiţiilor optime de muncă, spaţiul destinat birourilor judecătorilor şi personalul auxiliar devenind neîncăpător; – pe rolul instanţelor de judecată sunt acţiuni formulate de personalul Judecătoriei Craiova pentru despăgubiri, urmare a condiţiilor improprii de muncă; – în contextul pandemiei de coronavirus, sunt necesare găsirea soluţiilor de optimizare şi de distanţare socială a spaţiului de lucru, pentru asigurarea unei distanţe recomandate de 2m între angajaţi, ceea ce înseamnă că aceste aspecte nu pot fi îndeplinite în actualul sediu al Judecătoriei Craiova”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De altfel, demersurile pentru identificarea unui spațiu adecvat pentru Judecătoria Craiova au început în urmă cu mai mulți ani.

Potrivit unui răspuns transmis de Ministerul Justiției, la solicitarea “Jurnalul Olteniei”, în 2018, Tribunalul Dolj a solicitat Primăriei Craiova spații în incinta Liceului “Charles Laugier”, pentru că nu s-a concretizat, a revenit cu o solicitare în 2019 pentru identificarea unui alt spațiu. Nici în 2019 nu a fost nimic disponibil.

Anul trecut, Tribunalul a făcut noi solicitări pentru spații atât către Primărie, cât și către Prefectura Dolj și Consiliul Județean, conform legii.

De la Prefectură și Consiliul Județean nu a primit răspuns favorabil, nefiind identificate spații disponibile. În decembrie, însă, Primăria Craiova a transmis Tribunalului că cele două spații din curtea Centrului Multifuncțional vor fi disponibile. Aceasta, după ce s-a decis ca activitatea Primăriei Craiova să fie mutată în clădirea principală din strada Târgului și ca toți agenții economici care aveau spații închiriate în cele trei clădiri să fie invitați afară.

Politica