vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai puțin de jumătate dintre profesorii din Gorj vor să se vaccineze împotriva COVID-19

41% dintre cadrele didactice din judeţul Gorj sunt de acord să se vaccineze împotriva coronavirusului. Totodată, în privinţa personalului nedidactic din şcoli, doar 36% sunt de acord să se imunizeze.

„Ca urmare a solicitării Direcţiei Generale Învăţământ Preuniversitar în cadrul Ministerului Educaţiei din data de 05.01.2021, cu privire la disponibilitatea personalului unităţilor de învăţământ din judeţul Gorj de a se vaccina împotriva virusului SARS CoV-2, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a centralizat următoarele date: 41,08% personal didactic de predare, 40,92% personal didactic auxiliar, 36,17% personal nedidactic” se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, susține că elevii vor merge din nou în sălile de clasă în funcție de numărul profesorilor care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am primit o adresă din partea Ministerului Educației și până pe data de 15 ianuarie, la ora 16,00, trebuie să trimitem ministerului un tabel cu numărul cadrelor didactice și personalului auxiliar din unitățile de învățământ care doresc să se vaccineze deoarece în funcție de numărul acestora se va proceda la reluarea acestora în regim fizic. Din 8 februarie, începutul semestrului II, ar putea să înceapă școala, dar asta depinde de evoluția sau involuția numărului de cazuri“, a spus, la Radio Infinit, Dana Constantinescu.

Politica