luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă condamnare pentru Mititelu: 5 ani cu executare pentru evaziune fiscală

Adrian Mititelu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală. Este vorba despre un dosar deschis în anul 2014, atunci când Adrian Mititelu, alături de alți oameni de afaceri erau trimiși în judecată de procurorii DIICOT.

La acea vreme, aceștia erau acuzați de constituirea unui grup infracțional, evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea cu rea-credință a bunurilor societății, comise în perioada 2003-2006.

Miercuri, Tribunalul Dolj a dat sentința în ceea ce îl privește pe Adrian Mititelu, omul de afaceri cunoscut, în special, pentru activitatea din lumea fotbalului: „Condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În baza art.65 alin.2 din Codul penal din 1969 raportat la art.64 alin.1 lit.a teza a II-a ?i lit.b din Codul penal din 1969, interzice inculpatului Mititelu Adrian Marin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 4 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art.36 alin.1 raportat la art.34 alin.1 lit.b din Codul penal din 1969 contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului prin prezenta sentinţă şi prin sentinţa penală nr.82/13.02.2019 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 5997/63/2016 definitivă prin decizia penală nr.1364/5.11.2020 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, inculpatul Mititelu Adrian Marin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 5 (cinci) ani închisoare”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sentința primită de Mititelu nu este definitivă, iar avocații acestuia au posibilitatea de a face recurs în termen de 10 zile. Patronul FCU Craiova ispășește deja o pedeapsă de 3 ani de închisoare, dictată pe 5 noiembrie, pentru dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB.

După ce a aflat că tatăl său a fost condamnat, din nou, Adrian Mititelu Jr. a reacționat pe Facebook: „LA CRAIOVA, CA LA NIMENI ! Tatăl meu a fost astazi condamnat de către Tribunalul Dolj la 5 ani de închisoare pentru o presupusă faptă de evaziune fiscală în forma continuată din urmă cu 17 ani! Toți ceilalți 9 inculpați din dosar au fost însă achitați pentru aceeași fapta, mai puțin tatal meu! LA TOȚI CEILALTI 9 INCULPAȚI LI S-A APLICAT PRESCRIPȚIA, MAI PUTIN TATĂLUI MEU DEOARECE SE NUMEȘTE ADRIAN MITITELU! Sistemul judiciar din România este unul infect !”

Politica