Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. 54 de noi infectări și două decese raportate, în Dolj

Publicat

pe

Potrivit ultimei raportări oferite de DSP Dolj, 54 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, iar alți doi doljeni au decedat în urma infecției. În ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 557 de persoane și au fost descoperite încă 55 de focare de infecție cu SARS-CoV-2. Incidența cazurilor cumulată la mia de locuitori în județul Dolj a ajuns la 1.71, iar în Craiova, la 2.53 cazuri/mia de locuitori.

Pacienții se află în continuare internați în spitalele suport-COVID din județ, după cum urmează:

Spitalul de Boli Infecţioase – 125/118 din Dolj;

Spitalul Județean de Urgență – 20/17 din Dolj;

Spitalul de Neuropsihiatrie –8/5 din Dolj;

Spitalul Municipal Filantropia – 13/11 doljeni;

Spitalul Municipal Băilești – 8 din Dolj;

Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infecțioase– 9 din Dolj;

Spitalul CF Craiova – 10/9 din Dolj;

Spital Pneumoftiziologie Leamna – 12/10 pacienți doljeni;

Pacienți internați la ATI – 39.

Totodată, 1.107 angajați din sistemul sanitar doljean se află în momentul de față infectați cu virusul SARS-CoV-2, dar și 112 de jandarmi, 174 de cadre militare, 109 polițiști și 38 de cadre militare din penitenciar.

Conform ultimei raportări emise, 185 de probe de tipul RT-PCR au fost recoltate la cerere în ultimele 24 de ore, precum și alte 377 de teste rapide. Autoritățile locale și județene atrag, în continuare, atenția tuturor cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor sanitare aflate în vigoare, și anume: respectarea regulilor de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitarea, la maximum, a oricărui contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă; evitarea zonelor aglomerate unde are loc contactul direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă; respectarea cu strictețe a regulilor de igienă personală, recomandate de autorități și purtarea măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru protejarea personală, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. De la începutul pandemiei, județul Dolj a înregistrat un număr de 16.375 de cazuri de Covid-19, precum și 278 de decese cauzate de infecție.

Andreea TIGOIANU

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.