vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MAE: Atenționare de călătorie în Suedia. Cod roșu, portocaliu și galben de ninsori și vânt

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Suedia în aceste zile.

Potrivit comunicatului MAE, cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Suediei că, în conformitate cu datele publicate de Institutul local de Meteorologic şi Hidrologic, pentru zilele de marţi şi miercuri, au fost emise cod roşu pentru Regiunea Vasternorrland şi cod portocaliu pentru partea nordică a Regiunii Jamtland şi partea de coastă a Regiunii Vasterbotten.

De asemenea, pentru o mare parte din regiunile regatului au fost emise coduri galbene de ninsoare şi polei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Informaţii despre circulaţie, inclusiv privind eventuale drumuri închise, actualizate în timp real, se regăsesc pe pagina de internet https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/trafikinformation/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Suediei: 0046-8-20.56.74, 0046-8-20.99.27, 0046-8-411.31.81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Stockholm: +46 7 36 98 54 63.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.smhi.sehttp://stockholm.mae.ro/www.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte românilor care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Politica