miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OMS: Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021

Imunitatea colectivă împotriva Covid-19 nu va fi atinsă anul acesta, deși vaccinurile au început să fie distribuite în multe țări, a avertizat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Nu vom obține (…) imunitate colectivă în 2021”, a spus ofițerul științific al OMS, Soumya Swaminathan, subliniind importanța continuării aplicării măsurilor protecție precum distanțarea fizică, spălarea mâinilor și purtarea unei măști pentru a controla pandemia.

Impedimentele principale constau în accesul limitat la vaccinuri pentru țările în curs de dezvoltare, scepticismul față de vaccinare și potențialele mutații ale virusului, spun experții, potrivit gandul.ro care citează dw.com.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un număr tot mai mare de țări, inclusiv SUA, Regatul Unit, Singapore, Germania, România, alte țări UE, se află în primele etape ale vaccinării anti-COVID.

Imunitatea „de turmă” survine atunci când îndeajuns de mulți oameni au imunitate la infecție, pentru a preveni răspândirea bolii, lucru greu de realizat.

Expertul OMS îi sfătuiește pe oameni „să aibă puțină răbdare”, deoarece implementarea vaccinurilor necesită timp, fiind necesare „miliarde de doze”.

„Vaccinurile vor veni”, a spus aceasta. „Vor ajunge în toate țările lumii… dar între timp nu putem uita de măsurile care funcționează”, a adăugat ea, referindu-se la igienă și distanțarea socială.

În SUA, țara cea mai afectată de pandemie în acest moment, oficialii au anunțat luni că au fost distribuite până acum 25,4 milioane doze de vaccin anti-COVID. Americanii au fost vaccinați cu 9 milioane de doze din acest stoc. În Germania, peste 600.000 de oameni au fost vaccinați anti-COVID.

Politica