vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Termenul de încheiere a mediilor pe Semestrul I, prelungit

Termenul de încheiere a mediilor pe Semestrul I ar putea fi prelungit peste cel prevăzut acum în Regulamentul de Funcționare a Școlilor, cu “o lună-două”, dacă sunt prea mulți elevi cărora nu le pot fi încheiate mediile din cauza lipsei accesului la școala online, potrivit declarației făcute de ministrul Sorin Cîmpeanu la Digi24.

“Mâine vom avea după orele prânzului raportare cu privire la estimarea numărului de elevi aflați în situații de risc cu privire la încheierea mediei pe semestrul întâi din cauza dificultăților înregistrate în procesul de predare online, inclusiv a dificultăților cu privire la accesul la echipamente”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat ce se întâplă dacă sunt peste 200.000 de elevi în această situație, mai ales că tot el a spus că sunt peste 287.000 de elevi care nu au avut acces la dispozitive și 237.000 care nu au avut acces la internet, Sorin Cîmpeanu a anunțat o prelungire a termenului de încheiere a mediilor până când se vor face ore remediale, în Semestrul al II-lea, față în față, cu acești elevi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“În funcție de amploarea rezultatului va trebui să stabilim măsurile remediale. Va trebui să modificăm, spre exemplu, regulamentul de organizare și funcționare, care dă dreptul profesorilor să încheie media pe semestrul I cel mai târziu la 4 săptămâni de la începerea semestrului II, 8 februarie până pe 7 martie, sunt cele 4 săptămâni.

Și, pentru a avea timp ca acele acțiuni remediale să se poată face o lună-două luni, va trebui să decalăm acest termen legal pe care profesorii îl au la dispoziție pentru a încheia mediile în așa fel încât să încheie mediile după ce ai reușit să repare ceea ce au pierdut și să ai un rezultat în favoarea elevului”, a spus Cîmpeanu.

Politica