vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

BOR va distribui în biserici broșuri informative privind vaccinarea anti-Covid-19: „Gratuită, voluntară, sigură”

Ministerul Sănătății anunță duminică, într-o postare pe Facebook, că Biserica Ortodoxă Română va sprijini campania de vaccinare și va difuza materiale informative în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.””- a scris Ministerul Sănătății, duminică seara, pe pagina oficială de Facebook.

Preoții și în general personalul clerical se pot vaccina în etapa a doua de imunizare care începe săptămâna viitoare. În sprijinul lor, o broșură cu informații despre vaccin a fost transmisă către toate cultele din țară, anunță ziare.com.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Broșura intitulată „Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură” vine în ajutorul personalului clerical și neclerical din biserici și mânăstiri astfel încât fiecare să decidă în cunostință de cauză.

Aceasta conține informații despre cum se dezvoltă un vaccin și cum funcționează, dar și un mic dicționar de vaccinare, în care se explică tehnologia folosită pentru serul anticovid. Patriarhia Română face astfel front comun cu autoritățile și promovează în eparhii informațiile medicale privind vaccinurile anti-COVID.

Patriarhia Română a trimis către toate instituțiile sale din țară broșura oficială privind vaccinarea. Purtătorul de cuvânt susține că toți preoții și personalul clerical trebuie să fie informați înainte de a lua decizia dacă se vor imuniza.

Politica