Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Profesorii vor fi plătiți pentru a face ore suplimentare cu elevii care au pierdut cursurile din cauza Covid

Publicat

pe

Profesorii vor fi plătiți în plus pentru a face ore suplimentare cu elevii care au pierdut cursuri din cauza pandemiei de Covid-19.

237.000 de elevi din România nu au avut acces la internet și 287.000 de copii nu au avut tablete sau computere pentru a urma cursurile de învățare online.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că instituția pe care o conduce vrea să aplice mai multe „acțiuni remediale” pentru ca acești elevi să recupereze cursurile.

„Este esenţial să putem relua şcoala în format fizic pentru a evalua ce pierderi au înregistrat elevii, nu din perspectiva a ceea ce a predat profesorul, ci din perspectiva a ceea de a asimilat elevul. E nevoie de o identificare particularizată peste care să intervii cu acţiuni remediale. Am identificat sursele de finanţare a acţiunilor remediale”, a adăugat Cîmpeanu, potrivit Adevărul.

Acesta a precizat că sursele de finanţare pentru plata cadrelor didactice care vor participa la aceste acţiuni au fost identificate fiind vorba despre fonduri europene şi bani prin programul Romania Secondary Education.

„Cu siguranţă profesorii vor primi bani conform cu volumul orelor de acţiuni remediale pe care le vor presta”, a adăugat ministrul.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.