vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avertisment pentru românii care tranzitează Bulgaria. Sunt căderi masive de zăpadă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar, în perioada 10-11 ianuarie 2021, întreaga suprafață a teritoriului acestui stat va fi afectată de căderi abundente de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare.

Potrivit ccomunicatului MAE, meteorologii au emis mai multe coduri de atenționare meteorologică. Este vorba despre trei coduri galbene și un cod portocaliu:

• Cod portocaliu pentru căderi abundente de precipitații sub formă de ninsoare, pentru regiunile Vidin, Montana și Vrața. Cantitățile de precipitații vor fi abundente și se va forma un strat de zăpadă de 30-40cm; în apropierea malulului Dunării, stratul de zăpadă va fi de 15-20cm; 

Policlinica Buna Vestire Craiova

• Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare, pentru regiunile Pernik, Sofia-Regiune, Sofia, Loveci, Pleven, Gabrovo, Veliko Târnovo, Târgoviște, Ruse, Razgrad, Silistra și Sumen. Precipitațiile vor fi însoțite de rafale de vânt și se va forma un strat de zăpadă de 10-15cm. Condițiile meteorologice vor fi prielnice apariției poleiului și formării troienelor de zăpadă; 

• Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, în următoarele regiuni: Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolyan, Varna și Dobrici. Precipitațiile mixte vor înregistra cantități maxime de 30-35 litri/mp. Condițiile meteorolgice vor fi prielnice apariției poleiului. 

• Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie, în următoarele regiuni: Stara Zagora, Haskovo, Kârdjali, Sliven, Yambol și Burgas. Precipitațiile vor înregistra cantități de până la 25 litri/mp.

În acest context, autoritățile bulgare recomandă atenție sporită în trafic, adaptarea vitezei, echiparea autovehiculelor pentru circulație în condiții de iarnă, respectarea semnalizărilor rutiere temporare montate și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol, mai arată comunicatul trimis de MAE.

Politica