vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum a ajuns un fermier astronaut la NASA! Povestea sa va fi ecranizată de Netflix

Nu mai este un clișeu faptul că toate poveștile care ne fac pielea de găină încep undeva de jos, sau în cazul micului fermier de undeva de foarte jos. Jose Hernandez și-a petrecut mare parte a tinereții muncind pe câmp, la cules de fructe și legume, apoi a-nceput să viseze la călătorii în spațiu. Iar în 2009, fostul fermier, devenit astronaut NASA, a făcut parte din echipajul navei Discovery!

„Petreceam nouă luni în California și trei luni în Mexic, dar în acele nouă luni mergeam în trei districte școlare diferite”, își începe povestea Jose Hernandez, care s-a născut pe 7 august 1962, fiind cel mai mic dintre cei patru copii ai imigranților Salvador și Julia.

Familia sa s-a stabilit în Stockton, California, însă el nu a reușit să învețe limba engleză până la vârsta de 12 ani. „Am gravitat spre matematică, deoarece 1 + 3 fac 4 în orice limbă”, a declarat Hernandez.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Primul pas este stabilirea unui obiectiv. Apoi, recunoașteți cât de departe sunteți de acest obiectiv. Al treilea lucru este că trebuie să-ți desenezi o hartă pentru a ști unde te afli și unde vrei să ajungi. Apoi, l-am întrebat pe tata: care este al patrulea? A spus că trebuie să ai parte de educație”. La Universitatea din Pacific, unde a studiat ingineria electrică, Hernandez a făcut cunoștință cu cel de-al cincilea „ingredient” de pe rețeta succesului: munca grea.

Drumul lui Jose Hernandez a fost unul dificil: ,,NASA m-a respins nu o dată, nu de două ori, nu de trei ori, ci de 11 ori! Abia a 12-a oară am fost selectat”.

În 2009, Hernandez a făcut parte din echipajul care a mers în spațiu cu nava Discovery. Călătoria a durat 14 zile și în timpul ei au fost parcurse 5,4 milioane de mile. Bărbatul a înconjurat globul de 217 ori, iar acum le spune copiilor cum să-și realizeze propriile visuri.

„Muncă grea și perseverență, fără să-ți fie frică să visezi la lucruri mărețe”, susține el. Anul viitor, Netflix va începe producția filmului despre viața și călătoria în spațiu a lui Jose Hernandez, potrivit libertatea.ro

Politica