joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sanitas somează Guvernul să îşi respecte promisiunile

Federaţia Sanitas nu acceptă îngheţarea salariilor şi a sporurilor și a transmis, marţi, că somează Guvernul să îşi respecte promisiunile făcute salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială în toată perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă.

”Biroul Executiv al Federaţiei Sanitas, întrunit în şedinţă extraordinară, astăzi, 29 decembrie 2020, a analizat proiectul Ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare aflat în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Din textul proiectului legislativ reiese intenţia Guvernului de a bloca aplicarea etapizată a Legii salarizării unitare 153/2017 pentru categorii importante de angajaţi din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială. În consecinţă, personalul tehnic-administrativ şi de deservire (TESA), infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele, asistenţii sociali, salariaţii cu cele mai mici venituri din cele două sisteme, nu vor putea beneficia de dreptul legal de creştere a salariului de bază, începând cu 1 ianuarie 2021. De asemenea, proiectul de ordonanţă limitează veniturile salariaţilor cel mult la nivelul lunii decembrie 2020 ceea ce face imposibilă raportarea sporurilor şi a orelor de gardă la salariul aflat în plată”, a transmis, marţi, Sanitas, printr-un comunicat de presă. 

Sindicaliştii vorbesc despre ”intenţia vădită a Guvernului României de a bloca pentru salariaţii din sănătate şi asistenţă socială orice posibilitate de a beneficia de drepturile legale, în condiţiile în care aceşti salariaţi se află în prima linie a luptei pandemice de mai bine de 10 luni şi vor continua lupta şi în anul 2021, expunându-se pe ei şi familiile lor la riscuri enorme care deja au dus la decesul a peste 70 de salariaţi”. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceştia anunţă că nu vor accepta actuala formă a Ordonanţei de urgenţă.  ”Vom recurge la toate mijloacele de manifestare sindicală pentru a apăra drepturile EROILOR ROMÂNIEI DE AZI”, au precizat sindicaliştii Sanitas, citatți de Adevărul.  Guvernul a pus în dezbatere publică şi ar urma să adopte, în şedinţa de miercuri, o OUG care prevede măsuri bugetar-fiscale pentru anul 2021.

Politica