Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Echipele românești de Căutare-Salvare mobilizate pentru a acorda ajutor victimelor din Croația

Publicat

pe

România este pregătită să acorde sprijin Croaţiei, în urma seismului major înregistrat marţi. Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a cerut deja mobilizarea echipelor de Căutare-Salvare RO-USAR.

,,În data de 29 decembrie 2020, în urma luării la cunoştinţă a nefericitului eveniment produs în Croaţia, ţara afectată astăzi de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, autorităţile române şi-au arătat disponibilitatea de a interveni şi a acorda sprijin autorităţilor croate. Precizăm faptul că ajutorul oferit statului afectat de acest nefericit eveniment se va acorda în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul croat prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, a transmis, marţi, DSU.   

Raed Arafat a cerut mobilizarea echipelor de Căutare-Salvare RO-USAR. ,,Dat fiind faptul că situaţia se află sub permanentă monitorizare a autorităţilor române, cu informarea prealabilă a premierului României, domnul Florin Cîţu şi a ministrului afacerilor interne, domnul Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat deja Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ca echipele de Căutare-Salvare RO-USAR să fie pregătite pentru a interveni şi totodată, să sprijine autorităţile croate în funcţie de nevoile solicitate de aceştia, în baza solicitării de asistenţă internaţională”, conform sursei citate. 

Cel puţin o persoană – o fată – a murit, iar multe alte persoane au fost rănite marţi, în cutremurul de magnitudinea 6,4 din Croaţia, a anunţat premierul croat Adrej Plenkovic, iar căutările continuă.    Seismul a cauzat surparea unor imobile în oraşul Petrinja (centru), iar centrala nucleară Krsko din Slovenia a fost oprită ”din precauţie”, în contextul în care un cutremur a avut loc în Croaţia şi luni. 

Continue Reading