luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 200 de români sunt blocați la granița dintre Franța și Marea Britanie

Noua tulpină identificată de autorități în Marea Britanie le dă mari bătăi de cap românilor care vor să se întoarcă în țară de sărbători și sunt blocați de peste 24 de ore la graniță.

După trecerea vămii engleze, românilor nu li s-a mai permis și tranzitarea vămii franceze, autocarele cu care se deplasează aceștia fiind oprite într-o parcare pe teritoriul dintre cele două puncte vamale. „Suntem blocați între Franța și Anglia. Sunt patru autocare numai aici în parcare, peste 200 de români. Din câte am văzut, anumite TIR-uri au urcat pe vapor. Noi doar tranzităm Franța. Nu am știut că există astfel de probleme. Nici șoferii nu au știut”, a explicat un pasager, potrivit ziare.com, citat de libertatea.ro.

Și a continuat: „La avion nu se mai puteau lua bilete, așa că am căutat un autocar. Am trecut prin filtrul englez și la cel francez ne-au întors înapoi. Nici în Anglia nu putem să ne întoarcem. Sunt și copii, și gravide. Nu ni s-a acordat niciun fel de asistență. Șoferii ne-au zis că au sunat la ambasade”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la sediul din Satu Mare, operatoarea a precizat că firma de transport nu poate face nimic în astfel de situații. Începând de duminică, 20 decembrie, în Europa au intrat în vigoare restricţii de circulaţie, din cauza noii tulpini de COVID-19 care circulă în special în Marea Britanie.

Din acest motiv, și România se numără printre țările care au suspendat zborurile aeriene înspre şi dinspre Marea Britanie. „Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00”, a informat Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă. Grupul a transmis că încă de ieri, 20 august, „a mobilizat membrii din Anglia pentru a putea ajuta cu apă, alimente sau cu orice fel de ajutor atât șoferii de TIR, cât și călătorii a cel puțin 5 autocare de români care se întorc acasă de sărbători”.

Politica