Peste 200 de români sunt blocați la granița dintre Franța și Marea Britanie

Date:

Noua tulpină identificată de autorități în Marea Britanie le dă mari bătăi de cap românilor care vor să se întoarcă în țară de sărbători și sunt blocați de peste 24 de ore la graniță.

După trecerea vămii engleze, românilor nu li s-a mai permis și tranzitarea vămii franceze, autocarele cu care se deplasează aceștia fiind oprite într-o parcare pe teritoriul dintre cele două puncte vamale. „Suntem blocați între Franța și Anglia. Sunt patru autocare numai aici în parcare, peste 200 de români. Din câte am văzut, anumite TIR-uri au urcat pe vapor. Noi doar tranzităm Franța. Nu am știut că există astfel de probleme. Nici șoferii nu au știut”, a explicat un pasager, potrivit ziare.com, citat de libertatea.ro.

Și a continuat: „La avion nu se mai puteau lua bilete, așa că am căutat un autocar. Am trecut prin filtrul englez și la cel francez ne-au întors înapoi. Nici în Anglia nu putem să ne întoarcem. Sunt și copii, și gravide. Nu ni s-a acordat niciun fel de asistență. Șoferii ne-au zis că au sunat la ambasade”.

De la sediul din Satu Mare, operatoarea a precizat că firma de transport nu poate face nimic în astfel de situații. Începând de duminică, 20 decembrie, în Europa au intrat în vigoare restricţii de circulaţie, din cauza noii tulpini de COVID-19 care circulă în special în Marea Britanie.

Din acest motiv, și România se numără printre țările care au suspendat zborurile aeriene înspre şi dinspre Marea Britanie. „Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00”, a informat Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă. Grupul a transmis că încă de ieri, 20 august, „a mobilizat membrii din Anglia pentru a putea ajuta cu apă, alimente sau cu orice fel de ajutor atât șoferii de TIR, cât și călătorii a cel puțin 5 autocare de români care se întorc acasă de sărbători”.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac...

Craiova. Reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Craiova și procurorii...

Bucătărie nouă la „Filantropia”

Blocul alimentar al Spitalului "Filantropia" din Craiova a fost...

DGASPC Mehedinți și-a făcut cabinet stomatologic. Și copiii și adulții vor fi tratați

Beneficiarii sistemului de protecție socială din cadrul Direcției Generale...