vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a câștigat prima medalie de argint la gimnastică din ultimii 6 ani

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei reînvie! Aceasta a castigat, sambata, medalia de argint la Campionatul European de la Mersin (Turcia). Cu Larisa Iordache in prim-plan, Romania a urcat pe locul 2 al podiumului continental, dupa sase ani de „seceta” la nivelul medaliilor pe echipe.

Țara noastră a obtinut un total de 154.496 puncte, cu care a revendicat medalia de argint. Pe podium au mai urcat Ucraina, medalie de aur (154.663) si Ungaria, medalie de bronz (151.597). In finala de sase echipe au mai concurat Croatia, Cehia si Turcia. In calificari echipa Romaniei a fost pe primul loc.

Delegatia Romaniei are pana in prezent si medalii la junioare, aur cu echipa si la individual-compus, plus argint in aceeasi proba indifiduala. Si junioarele, si senioarele vor lua startul, duminica, in finalele pe aparate, Larisa Iordache urmand sa concureze in toate cele patru. Ea a revenit in competitii dupa trei ani de absenta, din cauza problemelor medicale. Revenirea Larisei Iordache a fost salutata si de forurile internationale de profil.

Intre marile absente ale CE din Turcia se numara medaliate din Rusia, Franta, Marea Britanie, Italia sau Olanda, care au renuntat la participare in principal din motive pandemice. La cea de-a 33-a editie a CE, de la Mersin, care se incheie duminica, si la care au luat startul gimnaste din doar 14 natiuni, echipa de senioare a Romaniei este formata din gimnastele Larisa Iordache, Daniela Trica, Antonia Duta, toate de la Dinamo Bucuresti, Silviana Sfiringu si Ioana Stanciulescu (Farul Constanta).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Colectivul tehnic este format din Lacramioara si Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotutiu. La Mersin a avut loc si Campionatul European masculin, incheiat in 13 decembrie, si la care Romania a bifat o singura medalie – aur la juniori (sarituri). In concursul seniorilor pe echipe, Romania nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin. In 2018, la ultima editie, concursul feminin pe echipe a fost castigat de Rusia, noteaza ziare.com.

Politica