Cât sunt dispuși să plătească cei mai bogați oameni din SUA pentru a se vaccina primii!

Statele Unite ale Americii au început luni campania de vaccinare a populației împotriva COVID-19, dar în prezent vaccinul este administrat celor mai vulnerabile persoane. Cu toate astea, bogații Californiei sunt dispuși să plătească sume uriașe pentru a avea primii vaccinul.

Doctorii de la mai multe clinici medicale din California spun că au primit apeluri de la pacienții lor bogați, întrebând dacă pot avea acces timpuriu la dozele limitate de vaccin anti-COVID-19, în schimbul unei contribuții financiare la un spital sau organizație caritabilă. Dr. Jeff Toll, care lucrează la Centrul Medical Cedars-Sinai, unul dintre primele spitale care a primit vaccinul, a declarat că un pacient bogat s-a oferit să doneze 25.000 de dolari spitalului în schimbul vaccinării, dar el a declarat că le spune pacienților săi că și ei trebuie să aștepte, deoarece prima rundă de vaccinuri este distribuită celor care au nevoie de protecție.

La începutul acestei săptămâni, California a primit 327.000 de doze de vaccin Pfizer, administrând primele doze personalului medical din prima linie care se luptă cu virusul care a provocat peste 22.000 de decese la nivel național de la începutul pandemiei, potrivit libertatea.ro.

California este cel mai afectat stat american, întrucât înregistrează o creștere masivă a cazurilor de infectare și a pacienților care au nevoie de spitalizare. Bilanţul Californiei este de 1,7 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus şi circa 22.000 de decese. Joi au fost raportate 379 de decese şi 52.281 de noi cazuri.

Populare

Recomandări

ANM: Vreme caldă, în octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a emis estimări meteo pentru...

Centura de Sud a Craiovei, în întârziere. Constructorul, avertizat

Primul Certificat Constatator Intermediar a fost emis de DRDP...

Proiect de lege: Bolnavii de cancer primesc certificat de handicap

Guvernul pregăteşte un proiect prin care toţi pacienţii să...

VIDEO/ Bărbat reținut după ce și-a lovit soția

Un bărbat de 37 de ani, din comuna Plenița,...