marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Terapia Intensivă pentru Covid a SCJU Craiova, în construcție modulară

Secția de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid-19 a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova va fi mutată într-o construcție modulară. Aceasta, după ce Direcția de Sănătate Publică Dolj a decis că în actuala locație nu se asigură distanța corespunzătoare între paturi. Pentru aceasta, consilierii județeni au aprobat, marți, în ședință, darea în administrarea unității medicale a unei suprafețe de teren de 1.400 metri pătrați.
„Am solicitat acest teren pentru relocarea Secției ATI Covid. Va fi o secție modulară cu 30 de paturi. Proiectul este în curs de elaborare și ne dorim ca până la finele anului să îl depunem. Aveam nevoie de acest teren. În aproximativ trei luni, noi sperăm să fie totul gata”, a menționat directorul SCJU Craiova, Laurențiu Ivanovici.
Controlul în Secția ATI a SCJU Craiova s-a făcut după tragedia de la Piatra Neamț. DSP Dolj a dispus rezolvarea problemei distanței dintre paturi (fie reducere număr de paturi, fie extindere secție) în 6 luni.
Conform Ordinului 1500/2009 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a secţiilor şi compartimentelor de anestezie şi terapie intensivă din unităţile sanitare, între paturi trebuie să existe o distanţă de 2,5 metri, iar între un pat şi un perete – de 3,5 metri.

Politica