Terapia Intensivă pentru Covid a SCJU Craiova, în construcție modulară

Date:

Secția de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid-19 a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova va fi mutată într-o construcție modulară. Aceasta, după ce Direcția de Sănătate Publică Dolj a decis că în actuala locație nu se asigură distanța corespunzătoare între paturi. Pentru aceasta, consilierii județeni au aprobat, marți, în ședință, darea în administrarea unității medicale a unei suprafețe de teren de 1.400 metri pătrați.
„Am solicitat acest teren pentru relocarea Secției ATI Covid. Va fi o secție modulară cu 30 de paturi. Proiectul este în curs de elaborare și ne dorim ca până la finele anului să îl depunem. Aveam nevoie de acest teren. În aproximativ trei luni, noi sperăm să fie totul gata”, a menționat directorul SCJU Craiova, Laurențiu Ivanovici.
Controlul în Secția ATI a SCJU Craiova s-a făcut după tragedia de la Piatra Neamț. DSP Dolj a dispus rezolvarea problemei distanței dintre paturi (fie reducere număr de paturi, fie extindere secție) în 6 luni.
Conform Ordinului 1500/2009 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a secţiilor şi compartimentelor de anestezie şi terapie intensivă din unităţile sanitare, între paturi trebuie să existe o distanţă de 2,5 metri, iar între un pat şi un perete – de 3,5 metri.

Share post:

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

După zilele caniculare, vremea devine instabilă! Vor fi vijelii și grindină

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...

Alexandru Ișfan este încă pe lista CSU! La ce echipă și-ar dori jucătorul să presteze!

După ce au adus numai jucători liberi de contract,...

Pepe Bauza e netransferabil: „Am avut ofertă de 2 milioane și nu l-am dat”

Marele absent al derby-ului FCU - CSU este bijuteria...

Mehedinți. Jandarmii au scos un șarpe din canalizarea unei case

Jandarmii mehedințeni au scos un șarpe din canalizarea unei...