duminică, iunie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Legea a fost adoptată: Evazioniștii scapă de închisoare!

Partidul Social Democrat a introdus pe ordinea de zi și a forțat adoptarea controversatei legi care îi scapă pe evazioniști de închisoare, chiar în ultima zi a actualei legislaturi, Actul normativ a fost adoptat cu ajutorul Pro România și ALDE, aliați tradiționali ai PSD, care la alegerile din 6 decembrie nu au mai intrat în Parlament.

Legea a fost inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit ”Mitralieră”, și prevede că cei inculpați pentru evaziune fiscală de până la 100.000 de euro, infracțiune care în prezent se pedepsește cu închisoarea, scapă doar cu amendă dacă achită integral prejudiciul. Mai mult, dacă aceste persoane dau și 20% în plus față de cât au furat, fapta nu se mai pedepsește deloc, indiferent de cuantumul evaziunii.

Prevederile legii se aplică persoanelor acuzate de evaziune fiscală, care pot returna ceea ce au furat atât în timpul urmăririi penale, cât și în timpul judecății. Condiția este să o facă înaintea pronunțării unei hotărâri judecătorești definitive. Inițiativa a intrat în dezbaterea parlamentară la finalul lui 2017, pe vremea când PSD era condus de Liviu Dragnea, între timp condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, potrivit europafm.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adoptată în iarna lui 2018, cu voturile PSD, ALDE și UDMR, legea a fost atacată la Curtea Constituțională de PNL, USR și PMP. În aprilie anul trecut, CCR – cu majoritate de voturi – a declarat legea neconstituțională, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe cei de la PSD să o voteze din nou în Parlament.

Politica