marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Obiceiurile de Crăciun, sub semnul restricțiilor COVID-19

Obiceiurile sărbătorilor de iarnă se vor desfășura, anul acesta, sub reguli stricte, în contextul pandemiei de COVID-19.

În acest context, DSVSA atrage atenția că unul dintre cele mai semnificative momente ce anunță debutul sărbătorilor de iarnă, pomana porcului, va trebui marcat în așa fel încât să se evite aglomerația, fără vecini sau familie extinsă în jurul mesei.

De asemenea, DSVSA trage un semnal de alarmă anul acesta,  legat de răspândirea gripei porcine. Reprezentanții intituției recomandă respectarea următoarelor recomandări:

Policlinica Buna Vestire Craiova

– efectuarea la medicul veterinar a examenului trichineloscopic asupra cărnii obţinute de la porcii crescuţi şi sacrificaţi în gospodăriile proprii;

-carnea şi produsele din carne de porc rezultate în urma sacrificărilor tradiționale în gospodăria proprie este destinată exclusiv consumului familial, fiind interzisă comercializarea acestora în consum public;

– informarea consumatorilor, prin intermediul mass media de la nivel local, cu privire la riscul major de îmbolnăvire la care se expun persoanele care cumpără şi consumă carne de porc a cărei origine nu este cunoscută, provenită din tăieri clandestine sau care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar (inclusiv examenul pentru identificarea Trichinella spp.), potrivit psnews.ro

Și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că starea de vigilență trebuie menținută, mai ales în contextul sărbătorilor de iarnă care se apropie.

„Vin perioade grele, cu sărbătorile de iarnă, oamenii vor să se plimbe și să socializeze. Depinde de noi dacă vrem să reducem contacul ca să evităm o situație mult mai serioasă. Să nu ajungem să creștem numărul de cazuri după luna ianuarie. Deci rămânem la măsuri locale și zonale. Pentru sărbători n-am discutat de măsuri suplimentare. Clar că cele actuale vor fi reținute. Noi avem în data de 14 vom prelunngi starea de alertă pentru următoarea lună. Acolo va fi făcută o situație pentru a vedea întreaga situație. Nu există în acest moment intenții de noi restricții. Urmează însă să fie făcute analize pentru a vedea care este comportamentul în întreaga țară.

Dacă vorbim de întâlnire privată, în casa persoanei, nu putem să limităm. Să venim să-i spunem cuiva că în casa lui nu are voie există limitări în acest sens. Sfatul nostru e ferm: în perioada sărbătorilor să nu aducem mulți prieteni sau cunoscuți în casă”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Politica