miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO! Nuntă distrusă de COVID-19: Mireasa a fost testată pozitiv

Un cuplu de îndrăgostiți din nordul Indiei, care se pregătea de nuntă, s-a văzut cu planurile date peste cap chiar în timp ce îndrepta spre locul la care trebuia să desfăşoare ceremonia.

Mireasa şi membrii familiei ei au fost opriți din drum după ce lucrătorii sanitari au intrat în ultimul moment în posesia rezultatelor analizelor pentru coronavirus şi i-a instruit să se prezinte în schimb la centrul COVID-19. Căsătoria a luat o turnură neaşteptată, după ce mireasa și mama ei au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Astfel, mirii au acceptat să se căsătorească la un centru de îngrijire COVID-19, iar imaginile cu ei îmbrăcați în costume de protecţie au devenit virale pe reţelele sociale, relatează DPA, conform libertatea.ro.

Fotografiile distribuite de autorităţile sanitare prezintă cuplul, preotul şi trei rude apropiate îmbrăcaţi cu echipamente de protecţie personală (EPP) la ceremonia tradiţională hindusă în cadrul căreia mirii şi-au rostit jurămintele şi au dat ocol unui foc sacru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei oficiali din regiune au fost de asemenea prezenţi la nunta din districtul Baran al statului Rajasthan, pentru a se asigura că evenimentul a avut loc în conformitate cu „protocolul COVID-19”, inclusiv cu asigurarea distanţei fizice între participanţi, a declarat pentru DPA directorul autorităţii medicale din regiune, Sampat Raj Nagar. „Familiile s-au aflat într-o dilemă, dar au insistat ca, potrivit obiceiurilor, să continue nunta din moment ce o parte din ritualuri fuseseră deja încheiate. Respectându-le dorinţa, administraţia le-a dat aprobarea căsătoriei la centru, cu toate verificările necesare”, a declarat reprezentantul sanitar local, Sheikh Arif, care a supravegheat ceremonia.

Autorităţile sanitare au furnizat echipamente EPP miresei, mirelui şi rudelor şi, în plus, au amenajat o mică boltă în centrul COVID-19 unde s-a desfăşurat evenimentul. În înregistrarea video, preotul, purtând un costum alb EPP, intonează mantre în sanscrită şi oferă îndrumări cuplului pentru ritualurile de nuntă. La finalul ceremoniei, mirii şi-au agăţat unul altuia ghirlande de flori la gât în aplauzele rudelor şi reprezentanţilor locali. „Am fost foarte tensionaţi, dar am reuşit să oficiem această căsătorie neobişnuită în vremuri de COVID. Mireasa şi mama ei, care a avut, de asemenea, rezultat pozitiv, se află în prezent în carantină la centru. Vom continua să efectuăm teste şi numai după ce ea (mireasa) primeşte un rezultat negativ COVID-19 o vom externa pentru a se putea duce la soţul ei”, a spus Sheikh Arif.

Fotografiile şi înregistrările video de la ceremonie au devenit virale pe reţelele sociale din India, unii numind-o „Marea nuntă pandemică indiană”, în timp ce alţii au felicitat cuplul pentru căsătorie. Cu peste 9,6 milioane de infectări şi 140.573 de decese, India se află pe locul al doilea la nivel mondial în privinţa numărului de cazuri de COVID-19, după Statele Unite. 

Politica