În comuna Câineni, chiar și preotul strânge gunoaiele din râul Olt

Oamenii din comuna vâlceană Câineni au probleme cu gunoaiele care apar periodic pe râul Olt. Astfel, autoritățile locale se văd nevoite să intervină din ce în ce mai des pentru a rezolva această situație sau, cel puțin, pentru a ține lucrurile sub control.

În zonă s-au organizat trei acțiuni de ecologizare, în care au fost implicați „stâlpii” comunității din Câineni: primarul și preotul.

„Am intervenit în primul rând cu angajații din primărie. Părintele Bărbuș, preotul din sat, din Câinenii Mari, ne-a sprijinit și el. La fel, ne-a dat o mână de ajutor și domnul Eusebiu Predonescu, de la Râmnicu Vâlcea, un om extraordianr, cum rar mi-a fost dat să întâlnesc. Dânsul a venit și cu o mulțime de lucruri pentru copiii nevoiași: ghiozdane, rechizite, haine și jucării”, a dezvăluit primarul din Cîineni, Ion Nicolae, potrivit arenavalceana.ro.

Edilul spune că a fost vorba despre zeci de tone de deșeuri în timpul acțiunilor de ecologizare: „La Ostrov, de exemplu, terenul este de așa natură încât atunci când vine apa mare se inundă tot, iar când aceasta se retrage, în urmă rămân deci de tone de PET-uri”, a mai spus primarul comunei.

Populare

Recomandări

România, gazda W19 EHF EURO 2023

Federația Română de Handbal (FRH) a anunțat, astăzi, că...

S-au modificat regulile spovedaniei! Orice gest familiar trebuie evitat

 O serie de propuneri ale Comisiei pastorale, monahale şi...

S-au tras la sorți grupele din Cupa României. Cu cine vor juca echipele din Craiova

Tragerea la sorți pentru grupele Cupei României a avut...

Deniz Brizo, înșelată de soț: „Au avut și poze indecente, videoclipuri”

Cântăreața nu-și mai iartă soțul după ultima gafă! Cum...