joi, iulie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Peste 67 de poliţişti şi jandarmi răniți după ce au fost înecaţi într-o ploaie de proiectile!

Şaizeci şi şapte de membri ai forţelor de securitate franceze au fost răniţi în timpul manifestaţiilor de sâmbătă în apărarea drepturilor şi libertăţilor sociale, însoţite de scene de vandalism, a anunţat duminică ministrul de interne Gerald Darmanin, transmite France Presse, citată de Agerpres, potrivit Digi24.ro.

Cele mai violente incidente s-au înregistrat la Paris, unde 48 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi, a declarat pe Twitter Gerald Darmanin care, cu o zi înainte, a denunţat „huligani care distrug Republica”. Şi primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a condamnat ferm, pe Twitter, violenţele comise de protestanţii violenţi.

În plus, 95 de persoane au fost arestate în timpul acestor demonstraţii, potrivit ministrului. Având drept cuvinte de ordine apărarea drepturilor şi libertăţilor sociale, cele 90 de mitinguri organizate în Franţa au reunit 52.350 de persoane, potrivit ministrului de interne. Dar la Paris, demonstraţia a reprodus un scenariu bine cunoscut de câţiva ani: maşini arse, bănci şi agenţii imobiliare vandalizate, poliţişti şi jandarmi înecaţi într-o ploaie de proiectile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din mulţime s-a dislocat rapid un grup de „400 până la 500 de elemente radicale”, potrivit unei surse a poliţiei, formând un „black bloc”, format în special din membri ai stângii radicale, dar şi din manifestanţi obişnuiţi. Adepţii acestei metode de război urban se infiltrează în mulţimea care protestează şi se îmbracă în negru rapid pentru a forma „capul cortegiului”.

Ei trec la acţiuni-fulger, în grupuri mici, foarte mobile şi comit abuzuri împotriva simbolurilor capitalismului, cum ar fi agenţii bancare sau de asigurări, înainte de a se evapora la fel de repede cum au apărut, ceea ce face dificilă interogarea acestora.

Politica