vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul redeschide piețele și relaxează restricțiile în ziua alegerilor parlamentare

Ziua alegerilor parlamentare redeschide piețele și relaxează restricțiile de circulație pe timp de noapte, potrivit unei hotărâri de Guvern care va fi aprobată în ședința de vineri.

„Hotărârea CNSU a trecut. Sunt două măsuri principale. Piețele închise care vor fi redeschise cu condiția emiterii unui ordin comun elaborat de Ministerul Sănătății, ANSVSA și Ministerul Lucrărilor Publice. A doua măsură e pentru ziua votului, unde avem două situații: Pentru toți cetățenii cu drept de vot există libertate de mișcare între 5 dimineață în data de 6 decembrie și 1 dimineața în 7 decembrie, iar pentru membrii BEC, observatori, candidații și personalul tehnic și auxiliar care participă la procesul de vot nu vor fi supuși restricțiilor de circulație între 23.00 și 5.00 pe baza documentului justificativ. Pentru zonele carantinate se va emite o reglementare care să prevadă exact aceste excepții”, spune secretarul de stat Raed Arafat.

Șeful DSU precizează că votanții izolare sau carantină la domiciliu trebuie să solicite urna mobilă. Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să trimită ordinul comun pentru redeschiderea piețelor imediat spre publicare în Monitorul Oficial.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica