Conecteaza-te cu noi

Actualitate

A fost publicat prospectul vaccinului Pfizer anti COVID-19

Publicat

pe

Prospectul vaccinului Pfizer anti COVID-19 a fost publicat deja de Guvernul de la Londra, având în vedere faptul că vaccinarea va începe în Marea Britanie de săptămâna viitoare. Publicarea prospectului vaccinului de la Pfizer a fost semnalată de expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta a a prezentat și câteva informații cuprinse în prospectul vaccinului antiCOVID-19 al Pfizer BNT162b2 dar și contraindicațiile pentru vaccinare.

În prospect sunt menționate și câteva efecte secundare, printre cele mai frecvente sunt durere la locul vaccinării, oboseală, durere de cap, durere musculară, frisoane, dureri articulare, febră. Aceste simptome au fost observate la mai mult de o persoană din zece.

Efecte secundare obișnuite. Printre efectele secundare obișnuite, semnalate la una din zece persoane, sunt enumerate umflătură și roșeață la locul injectării și greață.

Efefcte secundare rare. Sunt posibile și alte efecte secundare, observate rar, adică la una din 100 de persoane: umflarea nodulilor limfatici și stare de rău.

Vaccinul se poate administra adulților și tinerilor de peste 16 ani. Potrivit prospectului Pfizer, admministrarea se poate face și în prezența febrei moderate sau în cazul infecției căilor respiratorii superioare (răceală), adică nu sunt considerate contraindicații în vaccinare.

În prospect se precizează că, după decongelare, vaccinul poate fi utilizat în următoarele șase ore.

Vaccinul conține 2 doze care se administrează la o distanță de 21 de zile.

Protecția împotriva COVID-19 va fi activă cel mai probabil la 7 zile de la a 2-a doză, după cum citează specialistul.

Este contraindicată vaccinarea dacă persoana este alergică la componentele vaccinului, principalele efecte imediate fiind: erupție pe piele, umflarea feței sau a limbii, respirație sacadată.

Precauțiile la administrare (la decizia medicilor) sunt: reacții alergice la doza anterioară de vaccin BNT162b2; boală repiratorie severă cu febră mare; sistem imun slăbit – infecție HIV, medicamente care afectează sistemul imun; hemoragii, faci vânătăi ușor sau medicamente care afectează coagularea, potrivit prezentării făcute de prof. Răzvan Cherecheș și citat derealitatea.net

Continue Reading