Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Alegerile parlamentare 2020. Votarea în străinătate începe mâine

Publicat

pe

Votarea în străinătate începe mâine, prima secţie care se va deschide fiind cea din Auckland, Noua Zeelandă, la ora 20.00, ora României, conform reprezentantului cu însărcinări speciale pentru procese electorale din cadrul MAE, Iulian Ivan.

El a subliniat că MAE a pus la dispoziţia alegătorilor harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate care se regăseşte pe site-ul MAE.

„MAE organizează un număr de 748 de secţii de votare în străinătate, care îndeplinesc toate condiţiile sanitare pentru prevenirea infectării cu COVID-19. (…) Faţă de alegerile parlamentare anterioare, când au fost organizate 417 secţii, anul acesta sunt organizate 331 de secţii de votare în plus. De exemplu, în Spania 140 de secţii, faţă de 53 în anul 2016, în Italia sunt, în prezent, 137 de secţii de votare, faţă de 73 în 2016, în Germania 61 de secţii, faţă de 15, Marea Britanie 50 de secţii de votare, faţă de 21, Franţa 48 secţii, faţă de 16 şi SUA 36 secţii, faţă de 31, în anul 2016”, a informat Ivan, într-o conferinţă de presă susținută astăzi.

Acesta a mai spus că din cauza retragerii acordului din partea unor autorităţi locale sau a unor proprietari de imobile, în condiţiile restricţiilor specifice pandemiei, un număr 25 de secţii de votare au fost relocate la alte adrese, preponderent în aceleaşi localităţi, cu următoarele excepţii: Roselare (Belgia), relocată în Bruxelles, Ginosa (Italia), relocată în Bari, Alesund (Norvegia), relocată în Vatne. 

Nu vor fi organizate secţii de votare în Malta, Nigeria, Coreea de Nord şi Venezuela.

Continue Reading