miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de oameni au participat la pelerinajul de la Mânăstirea Prislop

Sute de oameni au participat, astăzi, la parastasul duhovnicului Arsenie de la Mănăstirea Prislop. Reprezentanţii mănăstirii au luat măsuri speciale pentru siguranţa pelerinilor, iar jandarmii au supravegheat întregul eveniment religios.

Pelerinajul de la Mănăstirea Prislop are loc în condiții speciale, iar pentru a evita aglomeraţia şi eventualele incidente, autorităţile s-au mobilizat şi au trimis în zonă forţe de ordine din două judeţe – Hunedoara şi Timiş. De la intrarea în incinta aşezământului au fost delimitate cu garduri metalice traseele spre biserica medievală şi spre mormântul lui Arsenie Boca, iar preoţii poziţionaţi din loc în loc au avut sarcina de a-i îndruma pe oaspeţi să respecte măsurile de distanţare şi să poarte mască. De asemenea, i-au invitat să folosească dezinfectant pentru mâini.

Jandarmii au fost mobilizaţi şi ei în curtea mănăstirii pentru asigurarea ordinii publice. Cei mai mulţi oameni s-au adunat în faţa foişorului de lângă biserică, unde a avut loc slujba religioasă şi de comemorare a duhovnicului. Faţă de anii trecuţi, când mulţimile de pelerini aglomerau poteca spre cimitir, de această dată cei care au urcat spre locul de veci al lui Arsenie Boca nu au mai trebuit să stea la coadă. Majoritatea au fost precauţi, au purtat masca de protecţie şi au păstrat distanţa unii faţă de ceilalţi, potrivit libertatea.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica