vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protecția mediului și cheltuirea banului public, probleme ridicate în Consiliul Local

Consilierii locali ai Craiovei și-au început treaba „în forță”, asaltând primarul cu întrebări și interpelări, multe venite de la cetățeni. Este vorba despre cei care, deși în urma votului din septembrie au câștigat majoritatea în Consiliul Local, au pierdut-o pentru moment, după ce unul dintre ai lor a decis să se alăture PSD. Mai exact, consilierii de la PNL și USR-PLUS.
De exemplu, consilierul local Teodor Sas a cerut lămuriri cu privire la măsurile pe care intenționează să le ia Primăria cu privire la poluarea din oraș, iar Manuel Borțoi a vrut detalii despre parcările din proximitatea locuințelor, subiect despre care primarul a spus că se va documenta mai bine înainte de a da un răspuns.
Avocatul Lucian Săuleanu a avut nu mai puțin de 15 întrebări și interpelări, între altele, legate de stadiul implementării Registrului Spațiilor Verzi, pentru care va primi răspuns în scris, situația creată de închiderea Târgului din 1 Mai, despre stadiul proiectelor declarate câștigătoare în cadrul Inițiativei de bugetare participativă.
În plus, Săuleanu a solicitat să fie comunicată poziția Primarului Craiovei cu privire la „impactul Studiului de evaluare a impactului asupra sănătății populației postat pe pagina DSP Dolj și explicații privind solicitarea Eco Sud pentru construirea celulelor 7-10 și dacă au început lucrările la aceste celule”, dar și cu privire la „obiectivul de pe platforma Ford, respectiv solicitarea societății Colbus SRL privind amplasarea unui cuptor cu piroleză”. Potrivit consilierului local, acesta se construiește chiar pe linia de hotar dintre Cârcea și Craiova, pe strada Silozului nr. 15, însă efectele nocive se vor răsfrânge asupra craiovenilor.
În ceea ce privește depozitul de deșeuri de la Mofleni, primarul Lia Olguța Vasilescu a afirmat: „Am avut deja o întâlnire cu cei de la Iridex, urmează să am o întâlnire și cu cei de la Consiliul Județean exact pentru a discuta toate aceste chestiuni de mediu care ne interesează pe toți. După cum știți, managementul gestionării deșeurilor trece la Consiliul Județean având în vedere că este un proiect european”, adăugând că va reveni cu răspunsuri mai ample. De asemenea a menționat că se va interesa și cu privire la obiectivul de pe platforma Ford.
Totodată, a cerut să i se comunice „măsurile luate în baza deciziei nr. 65/2018 Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Dolj și deficiențele consemnate în raportul de audit financiar nr. 122.412 din 31.07.2018 (recuperare sume, abaterile în stabilirea și încasarea autorizațiilor de construirea, decontarea de către Compania de Apă Oltenia pentru apă potabilă, apă meteorică și canalizare, sumele decontate de Compania de Apă Oltenia pentru stadionul Extensiv, abateri la sumele destinate pentru  întreținere și reparații străzi, posturi  vacante etc )”.
Cetățenii Craiovei sunt așteptați de consilieri să le expună problemele cu care se confruntă, promițând că le vor aduce în atenția administrației locale.

Politica