joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

24 de refugiați au fost lăsați de autoritățile din Timișoara să doarmă sub cerul liber la zero grade!

Un grup de 24 de refugiați din Afganistan și Pakistan au fost nevoiți să doarmă în aer liber, miercuri noaptea, la Timișoara, chiar la poarta Centrului Regional de proceduri și cazare a solicitanților de azil. Inițial, autoritățile au spus că nu știu ce să facă cu ei și unde să îi pună în carantină, însă, în urma presiunilor, s-a găsit o soluție de cazare a lor, anunță o organizație civică.

„Nu dormim de patru zile”, a declarat un refugiat afgan, Rubani Khan, susținând că paza instituției i-a gonit de acolo. Migranții au venit prin Serbia, care se află pe lista țărilor din „zona galbenă”, ceea ce presupune că toți cei care trec granița în România trebuie să intre în carantină timp de 14 zile.

Autoritățile române nu au găsit soluția prin care refugiații din Afganistan și Pakistan să fie plasați într-o locație adecvată carantinării, astfel că cei 24 au dormit sub cerul liber, în condițiile în care temperaturile coboară noaptea la zero grade în Timișoara, scrie Europa Liberă, conform Digi24.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu-i treaba Prefecturii să identifice spații de carantinare, e treaba primăriei. Noi suntem mediatorii, noi punem oamenii la masă să rezolve”, a declarat prefectul de Timiș, Liliana Oneț.

„Avem în pregătire un cămin al Liceului CFR din strada Dunării, care a mai fost folosit la carantină în starea de urgență. Dacă DSP dă OK-ul, putem caza de mâine migranții”, a precizat la rândul său viceprimarul Ruben Lascău, potrivit aceeași sursă citată.

Șeful DSP Timiș, Flavius Cioca, a afirmat că instituția nu are decât două roluri în această situație: să stabilească normele igienico-sanitare a locațiilor asigurate de autoritățile locale și să verifice deconturile depuse pentru a plăti banii.

„Am trimis luni o echipă pentru verificarea condițiilor de igienă de la căminul Liceului CFR amenajat de primărie pentru carantină. Mai trebuiau puși niște robineți. Dacă ne cheamă să facem verificarea finală, venim într-o oră-două”, a declarat directorul DSP Timiș.

În cele din urmă, situația a fost rezolvată, iar cei 24 de migranți nu vor mai dormi sub cerul liber. ,,În urma numeroaselor presiuni, refugiații au fost carantinați într-o locație din Timișoara si la noapte nu vor mai dormi pe stradă!”, a anunțat Grupul de Inițiative Sociale LOGS.

Politica