miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Care au fost domeniile cele mai căutate pe timpul pandemiei!

Domeniile în care firmele au făcut cele mai multe angajări în pandemie sunt IT, urmat de comerț, construcții și domeniul financiar-consultanță, informează startupcafe.ro, care citează un studiu făcut de platforma de recrutare online BestJobs.

Pe primul loc, s-au situat companiile din IT, care au scos la concurs peste 12.000 de locuri de muncă de la începutul pandemiei, în condițiile în care restricțiile privind circulația și implementarea politicii de work-from-home au dus la accelerarea digitalizării și adopția noilor tehnologii. Companiile au căutat să angajeze oameni în special pe posturile de Software Developer, Support Engineer și System Administrator.

Pe locul doi sunt domeniile de activitate care au căutat să facă angajări în comerț. Este vorba despre 11.000 de locuri de muncă în comerțul angro și alte 6.000 de locuri de muncă în retail, în condițiile în care comerțul cu alimente și bunuri de larg consum a funcționat permanent în timpul pandemiei. Cele mai ofertate posturi au fost cele de agenți/reprezentanți de vânzări, Logistic Planners și Trade Marketing Specialists.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Construcțiile ocupă locul trei, alături de domeniul financiar-consultanță, cu puțin peste 6.000 de locuri de muncă scoase la concurs fiecare.

Există domenii care au fost foarte afectate de pandemie și au înghețat angajările în această perioadă. Printre acestea se numără organizarea de evenimente și târguri sau activitățile recreative și artistice, mai arată sursa citată.

Politica