vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Topul celor mai căutate țări pentru migrație!

În preferințele românilor Germania este cea mai căutată țară! Canada ocupă primul loc, fiind urmată de Japonia și Spania în topul țărilor în care emigranții din toată lumea vor să se mute pentru a începe o viață nouă, arată o analiză realizată pe baza căutărilor Google de Remitly, un provider de servicii financiare.

Canada ocupă detașat primul loc, fiind destinația cea mai râvnită pentru cetățenii din nu mai puțin de 30 de țări din întreaga lume, de la Europa la Africa sau Asia. Pe locul doi se află Japonia, care este destinația preferată de cetățenii din 12 țări. Urmează Spania, preferată de cetățenii din 12 țări, și Germania, preferată de oamenii din opt țări, inclusiv România.

Cei mai mulți cetățeni din opt țări europene, inclusiv România, Polonia și Bulgaria, consideră Germania drept cea mai dezirabilă destinație. Motivele: oportunități foarte bune pentru găsirea unui loc de muncă, criminalitate scăzută, o economie puternică și un sistem sanitar foarte bun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În schimb, destinația preferată a germanilor pare a fi Elveția. Canada este a doua destinație preferată a europenilor – cei mai mulți cetățeni din cinci țări, inclusiv Franța, Marea Britanie și Belgia, s-ar muta aici. Cei mai mulți ruși s-ar muta însă în SUA.

Pentru cei mai mulți cetățeni din America Centrală, destinația preferată este Canada. În Canada s-ar muta jamaicanii, dominicanii și cetățenii din Belize, Bahamas sau Barbados și nu numai. Când vine vorba despre America de Nord, lucrurile se schimbă. Cei mai mulți canadieni și cei mai mulți americani ar prefera să se mute în Japonia. Motive: criminalitate scăzută, oportunități pentru găsirea unui loc de muncă și un nivel ridicat de trai. În schimb, mexicanii nu ar pleca foarte departe: ar prefera Canada.

În America de Sud, preferințele sunt împărțite în funcție de limba vorbită. Cetățenii din cele mai multe țări ar prefera să se mute în Spania, în vreme ce brazilienii aleg Portugalia. Locuitorii din Asia au preferințe destul de variate. Cei din Asia de Sud-Est, inclusiv Indonezia, Thailanda și Myanmar, s-ar muta în Japonia. Indienii și pakistanezii ar prefera Canada.

În schimb, multe state din Orientul Mijlociu și din lumea arabă în general, precum Iordania sau Liban, înclină spre Qatar. Motive: salarii mari, impozite reduse și un nivel ridicat de trai, în mod special în Doha. Pentru cei mai mulți africani din statele analizate, destinația preferată este Canada. Portugalia este pe locul doi în acest top, fiind destinația preferată de cei mai mulți oameni din Mozambic și Capul Verde.

Politica