Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Portugalia închide școlile în preajma a două sărbători naționale, ca să reducă răspândirea virusului

Publicat

pe

Portugalia va interzice călătoriile interne și va închide școlile în preajma a două sărbători viitoare, în încercarea de a reduce răspândirea coronavirusului înainte de Crăciun.

Potrivit premierului Antonio Costa, călătoriile între orașe vor fi interzise de la ora 23:00 pe 27 noiembrie până la 5 dimineața pe 2 decembrie și apoi din nou de la 11 p.m. pe 4 decembrie până la 5 dimineața pe 9 decembrie, pentru a limita circulația în preajma sărbătorilor naționale de 1 decembrie și 8 decembrie.

Școlile se vor închide luni, înainte de ambele sărbători, în timp ce companiile trebuie să închidă devreme. Angajatorii sunt încurajați să ofere lucrătorilor o zi liberă pentru a minimiza activitatea de călătorie.

„Continuăm să avem un număr foarte mare de cazuri, ceea ce reprezintă o amenințare pentru sănătate”, a declarat Costa într-o conferință de presă. „Trebuie să fim perseverenți nu numai pentru a opri această rată de creștere, ci și să o inversăm”.

Măștile, deja obligatorii în spațiile comerciale publice și închise, sunt acum obligatorii și la locul de muncă, a spus Costa.

Portugalia a raportat 62 de decese și 6.472 de cazuri de coronavirus sâmbătă, mai ales în nordul țării, ceea ce a dus numărul total de infecții la 255.970 de cazuri, cu 3.824 de decese, scrie Mediafax.

Numărul de cazuri a crescut semnificativ de la sfârșitul lunii septembrie, ratele zilnice medii crescând de la aproximativ 300 în vară la 6.000 în ultimele săptămâni, în ciuda faptului că testele au crescut doar de trei ori, arată datele ministerului sănătății.

Țara, cu aproximativ 10 milioane de oameni, ocupă locul șapte în Europa la numărul de cazuri la 100.000 de persoane și locul 14 pentru numărul de decese noi, conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.