sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Draga Olteanu Matei, înmormântată astăzi cu onoruri militare

Draga Olteanu Matei va fi înmormântată cu onoruri militare, duminică, 22 noiembrie, la Cimitirul „Eternitatea” din Piatra Neamţ. Marea doamnă a teatrului şi filmului românesc îşi va dormi somnul veşnic lângă soţul ei, medicul Ion Matei.

Ca slujba de înmormântare să se desfășoară normal în condițiile pandemiei de coronavirus Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a stabilit un set de reguli clare.

Astfel, funeraliile organizate pentru Draga Olteanu Matei vor permite numai prezența maximă a 100 de persoane, acestea fiind nevoite să poarte mască de protecție și să păstreze o distanță minimă de 2 metri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit observatornews.ro, la Cinema Dacia actorii și oamenii care vor ajunge în această dimineață pentru a-și prezența ultimul omagiu trebuie să-și dezinfecteze mâinile la intrare și ieșire, luarea temperaturii corporale fiind unul dintre primii pași.

Printre măsurile luate de autorități se mai numără: organizarea unui flux separat de intrare și ieșire, respectarea unei distanțe de 3 metri între persoane, staționarea pentru o perioadă limitată de timp în fața sicriului sau realizarea dezinfecției în pauze.

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață, pe 17 noiembrie, la vârsta de 87 de ani. Ea fusese internată în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai apreciate actrițe din generația sa, interpretând zeci de roluri pe scena Teatrului Național București și jucând în aproape 100 de filme pe marile ecrane și în televiziune.

De-a lungul carierei sale, Draga Olteanu Matei a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc.

Politica