sâmbătă, iunie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Vaccinurile anti-COVID vor fi disponibile începând cu luna viitoare: cum se vor distribui!

Cele două mari companii, Pfizer și BioNTech, au anunțat că depun cererea de avizare la autoritățile americane competente, la FDA.Și în Europa este prevăzută o autorizare accelerată. Distribuirea vaccinurilor anti-COVID va începe luna viitoare și se anunță un potențial uriaș pentru producătorii de camere frigorifice. Cea mai mare companie din lume care produce astfel de dispozitive nu mai face față comenzilor. Cererile au explodat după anunțurile privind succesul serurilor anti-COVID, care trebuie transportate în condiții cu totul speciale, notează Digi24.ro.

Marile companii aeriene se pregătesc intens pentru transportul miliardelor de doze de vaccin împotriva COVID-19 care trebuie să ajungă în toată lumea. După aproape un an în care încasările au fost cu mult sub așteptări, livrarea dozelor de vaccin ar putea revigora industria aviatică.

Provocarea nu este una simplă, mai ales că cele două vaccinuri anti-COVID avansate au nevoie de condiții speciale de transport: cel de la BioNTech la – 75 de grade Celsius, iar cel produs de Moderna la – 20 de grade. Transportatorii aerieni se declară însă pregătiți pentru cea mai amplă operațiune de livrare de produse farmaceutice din istoria recentă. Și producătorii de dispozitive speciale pentru transport se preătesc pentru această operațiune de amploare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peter Binder, directorul unui producător de frigidere speciale: Producția noastră a crescut semnificativ în ultimele trei luni. În acest moment suntem la o creștere procentuală de trei cifre. După cum vă puteți imagina, cererea pentru aceste dispozitive a explodat în ultimele săptămâni.

Peter Wimmer, vicepreședintele companiei: Dispozitivele noastre pot răci până la minus 90 de grade Celsius. Poți depozita vaccinurile mult timp înainte de a fi distribuite și folosite, iar acest lucru poate fi asigurat de acest dispozitiv, acest congelator care răcește la temperatură foarte joasă. Chiar dacă în afară sunt 20-25 de grade, există o diferență de peste 100 de grade. Iar în cazul unei întreruperi a electricității, izolarea durează 24 de ore în cazul în care în interior sunt bunuri de valoare, astfel încât nu sunt puse în pericol.

Politica