vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Remus Rădoi, numit „Codiță”, trimis la judecată

Remus Rădoi, zis „Codiță”, om de afaceri și personaj controversat din dosarul „Caracal”, a fost trimis în instanță după ce a fost prins de mai multe ori la volan, deși avea permisul suspendat.
Inculpatul se afla sub control judiciar din luna martie, măsură adoptată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, după ce în doar zece zile a fost prins de două ori conducând un autoturism, deși nu mai deținea acest drept. Polițiștii l-au depistat în urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea normelor sanitare, iar cu zece zile înainte, organele din cadrul Serviciului Rutier Olt îi întocmiseră dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, întrucât Rădoi a fost depistat conducând un autoturism pe raza comunei Slătioara, permisul său fiind suspendat, conform reporter24.info.
În prezent, dosarul lui Rădoi este pe rolul Tribunalului Olt.
Mai mult, în luna august, Remus Rădoi a fost din nou plasat sub control judiciar, în urma unor percheziții legate de o serie de acțiuni ilegale săvârșite în cadrul firmei de pază pe care o deține. Potrivit procurorilor, „Codiţă” este administratorul în fapt al firmei de pază Safety şi este acuzat că, în perioada 2016-2019, a dedus nelegal TVA în valoare de peste 250.000 lei şi că a folosit bunurile societăţii în interes personal. Prejudiciul adus firmei se ridică la 450.000 lei.
Oamenii legii au făcut verificări și în urmă cu două săptămâni când s-a descins la sediul CFR Marfă, și au descoperit că firma de pază deținută de „Codiță” ar fi luat bani de la instituția statului pentru mai mulți agenți de pază decât lucrează în realitate, prejudiciul ridicându-se la suma de 1.640.000 lei.

Andreea TIGOIANU

Politica