sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, lider la lucrările de construcții în UE în septembrie

În septembrie, lucrările de construcții din țara noastră au crescut cu 17,3% față de aceeași lună din 2019. Asta arată datele publicate de Eurostat, menționând că acesta a fost cel mai mare avans înregistrat în statele membre UE.

Potrivit datelor, în perioada menționată, lucrările de construcții au scăzut cu 2,7% în Uniunea Europeană și cu 2,5% în zona euro.

Față de august, scăderea a fost de 2,5% în UE și de 2,9% în zona euro. România a raportat al doilea cel mai mare avans al lucrărilor de construcții, scrie realitatea.net, de 1,7%, fiind devansată doar de Slovenia, care a înregistrat o creștere de 2,6% în septembrie față de august.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, volumul total al lucrărilor de construcţii din țara noastră s-a majorat atât ca serie brută (+18,7%), cât şi ca serie ajustată sezonier (+19,2%) în septembrie, în ritm anual. Cele mai mari creșteri au fost raportate în lucrările de reparaţii capitale (+83,4%, respectiv +78,2%) şi cele de întreţinere şi reparaţii curente (+16,7%, respectiv +18,8%).

Față de august, lucrările de construcții au crescut cu 9,8% ca serie brută și cu 1,6% ca serie ajustată sezonier.

Politica