Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mită de milioane de dolari pentru a obține un loc la cele mai renumite universități din lume!

Publicat

pe

Sunt suspiciuni de mită la cele mai prestigioase universități din lume. Procurorii americani anchetează mai multe cadre didactice și oficiali ai mai multor universități celebre americane, printre care Harvard, Stanford, UCLA.

Părinți extrem de bogați ar fi dat sume de ordinul milioanelor de dolari pentru ca fiii sau fiicele lor să intre în aceste instituții fără a îndeplini standardele și condițiile aplicate majorității candidaților. Doi dintre cei implicați în scandal au fost deja arestați. Este vorba despre un părinte, directorul unei mari companii de telecomunicații, și un fost antrenor de la Harvard.

Părintele l-ar fi mituit pe antrenorul de scrimă cu  1 milion și jumătate de dolari, inclusiv bani pentru o casă și o mașină, pentru ca fiul său să fie admis în Ivy League school, o componentă a sistemului educational american în care au învățat fosți nominalizați la premiile Nobel și alte personalități.

Însă scandalul afectează și alte mari universități, anunță Departamentul pentru Justitie. Justiția americană anchetează aceste fapte mai demult, însă abia acum a dispus arestări.

© 2022. Toate drepturile rezervate.