marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Persoanele defavorizate din județul Olt vor primi tichete sociale pentru asigurarea de masă caldă

Guvernul vine în sprijinul persoanelor vulnerabile și le acordă tichete sociale pentru o masă caldă. Tichetele sociale pentru mese calde sunt în număr de 12.013 (mediul urban – 1.181, mediul rural – 10.832) şi vor fi distribuite sub formă de carduri, suma acordată lunar fiind de 180 lei, iar prima alimentare urmând să se facă în cursul lunii decembrie 2020, retroactiv pentru 4 luni.

,,Având în vedere că atât pandemia de Coronavirus cât şi sezonul rece cresc gradul de vulnerabilitate a persoanelor defavorizate, programele guvernamentale care se derulează în prezent au menirea de a veni în sprijinul lor prin abordarea unor măsuri sociale.

Prin proiectul derulat de Ministerul Fondurilor Europene şi finanţat prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Guvernul României vine în sprijinul categoriilor de persoane cele mai defavorizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru asigurarea de masă caldă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Instituţia Prefectului Judeţul Olt a început astăzi, 17.11.2020, repartizarea tichetelor sociale pe suport electronic către reprezentanţii fiecărei unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Olt, urmând ca aceastea să fie distribuite către destinatarii finali.

Tichetele sociale pentru mese calde sunt în număr de 12.013 (mediul urban – 1.181, mediul rural – 10.832) şi vor fi distribuite sub formă de carduri, suma acordată lunar fiind de 180 lei, iar prima alimentare urmând să se facă în cursul lunii decembrie 2020, retroactiv pentru 4 luni. Acestea vor fi însoţite de informaţiile necesare privind lista unităţilor afiliate care servesc masa caldă pe raza teritorială unde beneficiarii îşi au domiciliu sau reşedinţa. În contextul epidemiologic actual, generat de pandemia COVID-19, distribuirea mesei calde se va desfăşura conform reglementărilor legale în vigoarea privind măsurile adoptate în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Tichetele vor fi distribuite către beneficiarii finali, respectiv:

– persoane care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii, cu venituri sub 800 lei (11.885 persoane);

– persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliul stabil, mai ales cele monoparentale (128 persoane).

În cazul destinatarilor finali nedeplasabili, autorităţile administraţiei publice locale, inclusiv prin serviciile publice de asistenţă socială, au obligaţia de a asigura serviciul de transport al mesei calde la domiciliul acestora”, potrivit unui comunicat de presă – Instituția Prefectului Olt.

Politica