marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vânzătorii din Drăgășani s-au mutat în stradă

O parte a comercianților din piețele din județul Vâlcea au decis, luni, să își mute marfa în stradă. Rămași fără soluții, producătorii și comercianții din piețele din Drăgășani și-au strâns marfa de pe tarabe și s-au mutat pe asfalt sau pe trotuare. Mulți dintre aceștia nu înțeleg de ce ei nu-și pot vinde marfa, timp în care supermarketurile au rămas deschise.
„Am discutat personal cu peste o sută de primari de municipii şi de oraşe ca să pună la punct, că la orice situaţie trebuie găsite soluţii. Sunt pieţe închise care nu pot fi deschise, sunt pieţe care au pereţi retractabili, sunt multe pieţe deschise. În toate discuţiile cu primarii le-am spus foarte clar că trebuie să se organizeze astfel încât toţi producătorii români care desfac marfa în pieţe să poată să o desfacă în continuare. Măsurile le-am luat ţinând cont de evaluările făcute de specialişti în sănătate publică privind principale locuri unde se infectează oameni”, a spus Ludovic Orban.
Vânzătorii din piețe sunt nemulțumiți în întreaga țară, pentru că nu înțeleg cu ce sunt tarabele lor mai periculoase decât supermarketurile.
Piețele din interior rămân deschise: asta au votat aleșii în unanimitate în urmă cu puțin timp în Comisia de buget din Parlament.
La o zi distanță după ce vânzătorii din Drăgășani au ieșit pe trotuare, în Comisia de buget din Parlament s-a votat ca piețele să rămână deschise, notează realitatea.net. Restricțiile care au intrat în vigoare luni includ suspendarea activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor.

Politica