sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educației a anunțat un set de măsuri pentru trecerea totală la școala online.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a reamintit ca Guvernul Romaniei a decis ca de luni elevii sa continue educatia in mediul online. ,,Dupa cum stiti, Guvernul Romaniei a decis ca de luni elevii sa continue educatia in mediul online, iar parintii si toti angajatii, acolo unde se poate, sa isi desfasoare activitatea de acasa. Aceste masuri sunt complementare si au ca scop diminuarea raspandirii virusului. Cifrele care ne indica gradul de infectare sunt alarmante, spitalele sunt arhipline, iar personalul medical ne transmite mesaje clare ca sistemul medical are nevoie de ajutor din partea intregii societati!

Multi contestatari ai acestor masuri vorbesc despre rata scazuta a infectarilor in scoala, venind cu exemplul altor tari din Europa, unde invatamantul continua in varianta clasica. Aceasta abordare este una extrem de periculoasa, pentru ca prezinta incomplet realitatea!

Potrivit specialistilor, mare parte dintre copii sunt potentiali transmitatori asimptomatici ai virusului. Prin urmare, cifrele referitoare la rata infectarii in randul elevilor nu prezinta o imagine elocventa a situatiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia Guvernului arata responsabilitate si se bazeaza pe analize si date mult mai complexe ale situatiei per ansamblu. Fiecare Guvern din UE a decis cum se pozitioneaza in lupta impotriva virusului, in functie de resursele sistemelor pe care le conduc. Astazi, sanatatea romanilor si a sistemului medical reprezinta PRIORITATE 0 pentru Romania! Ne dorim, chiar daca sunt necesare restrictii, sa continuam educatia si sa lasam economia sa functioneze”, transmite ministrul Educatiei, conform ziare.com.

Masurile

Acesta a prezentat o serie de masuri luate la minister pentru trecerea totala la invatamant online.

„Referitor la masurile pe care le-am luat la minister pentru trecerea totala in online, as vrea sa transmit cateva mesaje colegilor mei profesori, educatori, invatatori, directori de scoli si inspectori, dar si parintilor si elevilor:

1. Toti profesorii care au nevoie de indrumare pentru invatarea online vor beneficia, incepand de marti, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experti din minister.

2. Primele peste 64 de mii de tablete au ajuns deja la elevii din mai multe judete. Saptamana viitoare vor fi livrate restul de pana la 82.000. Atat ministerul, cat si operatorii care au castigat licitatiile organizate de ONAC fac toate eforturile ca toate cele 250.000 de tablete sa ajunga la copii pana in decembrie. Situatia la nivel mondial este una extrem de nefericita. Nevoia este mare peste tot in lume. Va asigur ca facem toate eforturile!

3. Copiii care nu au acces la Internet vor primi acasa, de la profesori, materiale didactice pentru a asigura continuitatea invatarii. Avem exemple de bune practici exceptionale in fiecare judet, de la cadre didactice dedicate, pe care le voi face publice, incepand cu saptamana viitoare, pentru ca merita sa devina exemplu. #sepoate

4. Tezele nu se mai sustin in acest an scolar, ele fiind inlocuite cu evaluari sumative.

5. Fac un apel catre toti inspectorii sa verifice realizarea orelor online conform orarului si programei si ii rog pe directorii de unitati de invatamant sa actioneze in consecinta in cazul in care un cadru didactic refuza sa isi tina orele. La Vrancea si Dambovita s-au luat deja astfel de masuri. Ii rog si pe parinti sa semnaleze scolii daca observa astfel de situatii.

6. Toate resursele pentru adaptarea la invatarea online, pentru fiecare materie, sunt postate pe http://educatiacontinua.edu.ro . Aici, cadrele didactice beneficiaza de informatii si tutoriale privind organizarea procesului de predare-evaluare in mediul online si nu numai (tutoriale video-resurse web pentru predare si testare etc).

7. De saptamana viitoare, vom organiza, la nivel de judet, un telverde pentru profesori, elevi si parinti, unde vor fi raspunsuri si solutii la probleme punctuale.

Stiu ca nu sunt vremuri usoare. Si inteleg nemultumirea fiecaruia. Sunt si eu parinte si cadru didactic, dar sunt si cetatean al acestei tari si am obligatia, ca noi toti, de altfel, sa dau dovada de solidaritate! Sistemul medical are nevoie de noi! Vrem sa ne putem salva apropiatii, iar pentru asta trebuie sa limitam din nou, pentru o perioada, deplasarile si expunerea. Nu putem trece peste asta decat impreuna!”, este mesajul transmis de Monica Anisie.

Politica