vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PER Dolj, planuri pentru parlamentare

Reprezentanții Partidului Ecologist Român – filaiala Dolj și-au prezentat, ieri, într-o conferință de presă, programul de guvernare în vederea alegerilor ce urmează să se desfășoare peste o lună.
La conferință, au fost prezenți membri relevanți ai formațiunii politice, precum Dănuț Pop – președintele PER la nivel național, secretarul de stat PER – Ștefan Prală, precum și Antonie Solomon, care, deși a participat la Primăria Municipiului Craiova din partea PER, s-a ales cu funcția de consilier județean.
Campania debutează cu sloganul ,,România sănătoasă!”, iar cap de listă pentru Camera Deputaților este Sergiu Drăgancea, care a mărturisit că nu vrea să devină ,,un negustor de vorbe” și că ,,timpul petrecut în administrația județului Dolj îl califică pentru candidatura la Parlamentul României – Camera Deputaților. Cred că am făcut tot ce am putut pentru binele acestui județ și vreau ca Doljul să se afle pe podium printre județele țării.”, a adăugat acesta.
Pentru Senat este propus Cosmin Vatafu, președintele filialei București, Sector 1. Consideră că venirea lui în județul Dolj este oportună, mai ales că are o datorie morală față de acest județ, fiind născut și crescut aici. ,,Fac parte dintre cei care nu au plecat din această țară, am creat locuri de muncă, fac business de peste 20 de ani. Cred că avem un popor foarte frumos și cred că pot să mă implic în totalitate, așa cum am făcut-o și până acum și cred că pot să aduc un plus de valoare. Am venit și sunt aici pentru Dolj.”, a susținut Vatafu.
În ciuda faptului că până acum Partidul Ecologist Român nu a avut membrii în Parlament, reprezentanții acestuia s-au declarat mulțumiti în urma rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie și sunt de părere că vor obține un scor bun și de data aceasta. Sunt pregătiți să-și pună sloganul în aplicare și să facă ordine în administrația publică, sănătate și economie. ,,Dacă voi simți că, la nivel de măsurători de țară, de localitate, Partidul Ecologist Român mai are nevoie de 15-20.00 de voturi, mă voi zbate ca să le aduc”, a adăugat Antonie Solomon, care a participat pentru funcția de primar al Craiovei din partea PER Dolj.
Totodată, intervin schimbări și în ceea ce privește filiala PER de la București, unde atât pe listele de la Camera Deputaților, cât și pe cele de la Senat, apar foști membri ai Partidului Social Democrat. Șerban Nicolae, fost senator PSD, înlăturat de pe listele parlamentare și, posibil senator PER, a susținut că nu se află în nicio categorie de candidați pe care Partidul Social Democrat ar vrea să o înlăture și că decizia de eliminare de pe liste ar fi venit din exteriorul partidului. Mai mult, ,,nu este singurul caz de acest fel, aproximativ 50% din parlamentarii din 2016 nemafiind pe listele de anul acesta”, a menționat Nicolae la conferința de presă.

Andreea Tigoianu

Politica