duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Milioane de angajați români au primit peste 7 miliarde de lei pentru șomajul tehnic

In toate lunile de pandemie, statul roman a platit peste 7 miliarde de lei pentru somajul tehnic, de acesta beneficiind circa 1,4 milioane de angajati, a declarat ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, conform ziare.com.

,,Am avut o abordare in aceasta perioada axata pe continuarea muncii. In mod deliberat nu am vrut sa incurajam cresterea bugetului pentru somaj, adica pentru cei care si-ar fi intrerupt contractele de munca, n-ar mai fi avut activitate si ar fi mers in somaj. Am dezvoltat acest sistem de plata pentru somajul tehnic in Romania pentru ca acesta inseamna suspendare temporara a contractului de munca. Suma de bani platita pana in acest moment depaseste 7 miliarde de lei”, a declarat Alexandru.

Ministrul a mizat pe disponibilitatea romanilor de a munci, pe disponibilitatea oamenilor de a fi ajutati temporar pana isi reiau activitatea, pentru ca asa s-a si intamplat. In perioada starii de urgenta, 15.000 de persoane au intrat in telemunca sau au lucrat de acasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Din punctul meu de vedere, perioada starii de urgenta si, ulterior, de alerta ne-a aratat disponibilitatea pentru a se lucra folosind tehnologia in telemunca si munca la domiciliu. Munca la domiciliu se preteaza pentru functionari, iar telemunca pentru restul categoriilor de angajati, a celor care lucreaza pe contracte de management in administratie, respectiv a celor care lucreaza in mediul privat. S-a putut. Noi avem o evidenta de aproximativ 15.000 de persoane care au lucrat in perioada starii de urgenta in telemunca sau in munca la domiciliu. Cel mai important pentru mine, pentru echipa guvernamentala a fost sa gasim cele mai bune solutii ca acesti oameni sa nu-si intrerupa activitatea, pentru ca ar fi avut consecinte asupra lor, asupra veniturilor lor si asupra starii generale a economiei si a starii de spirit, pana la urma”, a afirmat Alexandru.

Politica