luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Câte tablete au ajuns la cei aproape un milion de elevi care învață online!

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că aproximativ un milion de elevi români învaţă exclusiv online în această perioadă. Anisie le cere inspectorilor şcolari să intensifice controalele în ceea ce priveşte lecţiile online, în contextul în care părinţii şi elevii se plâng că nu se ţin orele.

„Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ 1 milion, iar în ceea ce priveşte municipiul Bucureşti înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online. Fac un apel către inspectorii şcolari să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate online pentru că la Ministerul Educaţiei vin semnale tot mai dese de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară activităţile didactice în sistem online“, a declarat Monica Anisie.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminiţa Barcari, a declarat că nu ştie vreun caz al unui cadru didactic care să nu fi fost plătit pentru că a refuzat să predea orele online.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Până în momentul de faţă nu avem informaţii că vreun profesor nu ar fi fost plătit, dar putem solicita Inspectoratelor Şcolare să întrebe în unităţile de învăţământ dacă sunt cadre didactice care au refuzat şi, în consecinţă, nu au fost plătite pentru neefectuarea orelor“, a spus Luminiţa Barcari.

Conform raportărilor inspectoratelor şcolare, sunt 8.797 şcoli în scenariul verde, 5.029 de şcoli în scenariul galben şi 3.830 în scenariul roşu, după cum spune ministrul Educaţiei, potrivit Mediafax, scrie descoperă.ro. Aproape 3 milioane de şcolari şi preşcolari au început cursurile noului an şcolar pe 14 septembrie, conform datelor INS, ceea ce înseamnă că circa o treime dintre elevii din şcolile din România fac acum cursurile exclusiv online.

Deşi 1 milion de elevi fac şcoală doar în mediul online, numai 43.455 de tablete dintre cele 250.000 promise au fost livrate.

„Până la acest moment au fost distribuite 43.455 de tablete, au fost acoperite şi judeţele Braşov, Prahova, Ilfov integral. Conform planului de distribuţie pe care îl avem, săptămâna aceasta vor mai fi livrate încă 20.815 tablete în judeţele Harghita, Sibiu, Teleorman şi Dâmboviţa, urmând ca în următoarea săptămână să se mai livreze 18.000”, a spus Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, în anul şcolar 2019 – 2020, România avea un număr de 6.166 unităţi şcolare din învăţământul primar şi gimnazial şi 1.444 de licee conectate la internet. Dintr-un total de 9.150 de unităţi încadrate în segmentul primar şi gimnazial, 6.166 erau conectate la internet (67%). În învăţământul liceal funcţionează 1.468 licee şi grupuri şcolare independente, 98% dintre ele având acces la internet, conform sursei citate.

spot_img
spot_img

Politica