vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doliu printre dascălii din Olt: o educatoare a murit răpusă de COVID-19

O învăţătoare de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“ Slatina a încetat din viaţă. Colegii săi sunt în stare de şoc.

Învăţătoarea Camelia Ilie a încetat din viaţă ieri-seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. A fost diagnosticată cu COVID-19 la mijlocul săptămânii, atunci când s-a prezentat la spital cu simptomele unei răceli care părea că s-a complicat.   Simptomele au apărut în săptămâna dinaintea vacanţei de care au beneficiat copiii din învăţământul primar. Învăţătoarea a crezut că este o răceală, niciun moment nu a suspectat că ar fi vorba de COVID-19. 

„Joi de dimineaţă m-a sunat dânsa, mi-a spus că fusese ventilată, cu mască de oxigen, vorbea destul de greu, m-a sunat să vedem ce facem cu şcoala. Şi i-am spus să stea liniştită că o să ne ocupăm de problemă. Ieri am vorbit cu fiica şi, la fel, i-am spus să stea liniştită. (…) Dânsa s-a dus miercuri (n. red. – la spital), a făcut testul şi joi m-a sunat, după test. (…) Eu sunt foarte speriată, pentru că doamna face parte, până la urmă, dintr-o categorie socială pe care o reprezint şi eu şi colegii mei şi toţi cei care lucrează în învăţământ, şi devreme ce s-a întâmplat unuia cu comorbidităţi sau fără, undeva cred că e o problemă. Şi apoi e vorba şi de vârstă, care este mică, totuşi, 55-56 ani.  (…) Eu şi colegii noştri suntem şocaţi, şocaţi, v-am spus, cu atât mai mult cu cât am vorbit joi cu dumneaei! Aseară am înţeles că a vorbit cu fata şi i-a spus fetei că nu mai suportă masca şi că nu-i place cum evoluează lucrurile“, a declarat directorul şcolii „Eugen Iopnescu“, prof. Gabriela Constantinescu, potrivit adevărul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Atunci când afli că moare un coleg nu te gândeşti nici că ai fost prieten cu el, nici că n-ai fost, ci doar episodul în sine este devastator, pentru orice om. Face parte dintr-o grupă de risc, clar. Nu e primul caz. Trebuie făcut ceva, luate nişte măsuri. Să sperăm că vom ieşi cu bine din situaţia asta“, a mai spus prof. Constantinescu.

La nivelul judeţului Olt, în ultimele săptămâni mai multe cadre didactice au fost testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, situaţie care a impus  trecerea anumitor clase, sau chiar a şcolilor în integralitate, în sistem online. În prezent cea mai grea situaţie pare să fie la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Slatina, unde şapte cadre didactice sunt pozitive.

Politica