luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Prima deszăpezire din acest sezon! Județele din Oltenia vizate de cod galben de ninsoare

Ploi în cea mai mare parte a ţării și ninsori la munte, dar şi vânt puternic – aşa arată prognoza meteo pentru următoarea perioadă de timp.

Pe la ora 11:35 drumarii au intervenit cu utilaje, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi au răspândit 24 de tone de sare, după prima lapoviță din Harghita, anunţă Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Lapoviță și ninsoare a fost pe drumurile naționale 12, 12A, 12C, 13B și 15. ,,Colegii din județul Harghita au avut parte în acestă dimineață de primul episod de lapoviță și ninsoare. SDN Miercurea Ciuc a acționat cu 6 utilaje care au răspândit 24 de tone de sare”, anunţă, sâmbătă, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, potrivit antena3.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prognoza meteo anunță temperaturi scăzute și precipitații mixte în continuare, mai ales în zonele montane. Drumarii îi sfăuiesc pe șoferi să nu plece la drum dacă nu au mașina pregătită pentru condiții de iarnă.

Până duminică la ora 16:00, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.

Local cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilei de sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică în est și sud-est în general cu viteze de 50-60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60-80 km/h. În jumătatea estică a teritoriului, vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Potrivit atenţionării Cod galben, de sâmbătă ora 2:00 până duminică ora 20:00, în zona de munte din 17 județe, respectiv în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă, la peste 1700 de metri, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100-110 km/h, viscolind ninsoarea. Alerta Cod galben vizează zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Caraș Severin.

Foto: arhivă

spot_img
spot_img

Politica