marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O femeie a fost arestată pentru că nu purta mască

Momente tensionate în Italia, în centrul orașului Florența. O femeie care a sfidat obligativitatea măștii în spații publice a fost arestată de carabinierii care îi ceruseră în repetate rânduri să-și acopere gura și nasul.

Femeia din centrul scandalului petrecut în orașul italian a vrut să intre într-un pasaj comercial fără să poarte mască de protecție. Nici la apariția carabinierilor nu a devenit mai cooperantă, ci a opus în continuare rezistență, spunându-le oamenilor legii că este femeie și că vrea să fie lăsată în pace, scrie Digi24.ro.

Italianca era insoțită de câinele său, după care a strigat fără oprire: ,,Lăsați-mă! Mă doare! Sunt femeie. Lăsați-mă! Mă sufocă! Mă sufocă! Lasă-mi câinele! Dați-i drumul!”, se aude pe filmarea publicată de cotidianul italian, Il Giornale. Oamenii adunați în jurul femeii au strigat și ei către poliție: ,,Lăsați-o, rușine!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cele din urmă a fost urcată în mașina carabinierilor și a ajuns în arestul poliției. Italia se confruntă cu o nouă creștere accelerată a cazurilor de COVID-19. Ieri, în peninsulă au fost raportate peste 17.000 de cazuri noi, în 24 de ore.

Mai mult, au fost incidente violente în nordul Peninsulei împotriva restricțiilor impuse de Guvernul italian. Noile măsuri au dus la proteste de stradă în Torino și Milano. Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente ale gloatelor furioase, care au aruncat cu petarde și alte astfel de obiecte incandescente și au atacat și jefuit magazine. 

Guvernul italian a impus din nou închiderea barurilor și restaurantelor după ora 18 și închiderea completă a sălilor de sport, cinematografelor și bazinelor de înot pentru a încerca să țină sub control al doilea val care a dus la semnificativ mai multe îmbolnăviri decât primul.

Politica