sâmbătă, septembrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Ministerul Educației vrea să digitalizeze școala: ,,Chemăm la consultări pe toată lumea”

Oficialii din Educația promit ca până în 2027, educația din România va fi digitalizată 100%. La aceeași conferință în care au chemat actorii din educație să construiască strategia pentru digitalizare au anunțat și că tabletele pentru elevi întârzie până la sfârșitul anului.

Pentru strategia de digitalizare, Ministerul Educației cheamă la consultare publică pe toată lumea. Ministrul Monica Anisie a invitat să contribuie: autoritățile publice centrale, județene și locale, instituțiile publice și private, organizațiile neguvernamentale, institutele de cercetare, asociațiile elevilor și studenților, asociațiile părinților, sindicatele și patronatele, reprezentanții ai industriilor și companiilor, specialiștii IT, profesorii și managerii, scrie libertatea.ro.

Consultarea publică se va desfășura online în perioada 26 octombrie – 9 noiembrie și apoi ministerul urmează să elaboreze strategia pentru digitalizarea educației. Banii pentru digitalizare vor veni la anul, după alegeri, au mai spus oficialii Educației.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Din 2021, ne gândim ca bugetul ministerului să aibă o componentă de investiţii pentru digitalizare. Sumele vor fi atât din bugetul ministerului, cât şi din fonduri europene”, a spus Anisie, la evenimentul de lansare a procesului de consultare publică pentru elaborarea acestei strategii.

Din 2010 şi până în 2019 nu au fost alocaţi bani pentru investiţii în digitalizarea Educaţiei, a mai spus Anisie. ,,Este foarte clar că această strategie trebuie să devină un proiect de ţară (…) Prin realizarea acestei strategii pentru educaţie, construim de fapt viitorul pieţei muncii şi pregătim pilonii pentru susţinerea unei creşteri economice sustenabile pentru următorii cel puţin 30 de ani”, a mai arătat Monica Anisie.

Discuțiile vor fi structurate pe nouă domenii de consultare: competențe digitale pentru elevi și studenți, educația digitală pe întreg parcursul vieții, formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală, infrastructură și resurse tehnologice digitale, conectivitate, resurse educaționale deschise, curriculum școlar pentru meserii emergente, securitate cibernetică, protecția datelor, siguranța online și etica IT, alte teme subsecvente digitalizării educației.

Cei care vor să participe la consultarea publică pentru strategia digitalizării  vor complete online un chestionar.

Politica