marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Măști gratuite pentru persoanele vulnerabile din Târgu Jiu

Târgujienii ce se încadrează la categoria „persoane vulnerabile” primesc măști de protecție. Aceștia le pot ridica în timpul săptămânii de la Centrul de Asistență Socială Magnolia, în limita numărului disponibil.
„Persoanele vulnerabile din municipiul Târgu Jiu pot ridica gratuit măștile sanitare de protecție, asigurate de Ministerul Sănătății, de la Centrul de Asistență Socială Magnolia din strada Oltețului, Nr. 5. Din cele 3959 de cutii, au fost predate până în acest moment aproximativ 300”, informează autoritățile locale.
Beneficiarii acestor măști sunt pensionarii, familiile monoparentale, persoanele cu dizabilități și beneficiarii de ajutor social. Măștile pot fi ridicate zilnic de la Centrul de Asistență Socială Magnolia între orele 08:00 – 16:00 (luni și miercuri), 08:00 – 17:00 (marți și joi) și 08:00 – 14:00 (vineri).
În urmă cu două săptămâni, în Târgu Jiu, a mai avut loc o astfel de activitate. La acea vreme, de măști gratuite au beneficiat: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social, persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv și
persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale.
Atunci, fiecare persoană din cadrul celor 4 categorii a putut primi un număr de 50 de măști, dar de la centre de distribuire diferite: pensionarii au ridicat măștile de la punctul de distribuire din incinta Centrului de Servicii Sociale Integrate – Centrul de Asistență Socială pentru Bătrâni Magnolia, situat pe str. Oltețului, nr. 5 (în spatele autogării);
Persoanele beneficiare de alocație de susținere, ajutor social, și persoanele încadrate în grad de handicap, de la punctele de distribuire organizate în incinta Stadionului Municipal Târgu Jiu.

Politica