joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Restricții dure în Etiopia: cine nu poartă mască riscă 2 ani de închisoare!

Etiopia poate închide oamenii până la doi ani dacă încalcă în mod deliberat restricțiile menite să limiteze răspândirea Covid-19, pe fondul îngrijorării că cetățenii lasă garda jos și nu mai au grijă să se protejeze, după ce a fost ridicată starea de urgență, a declarat biroul procurorului general miercuri, scrie CNN, citat de libertatea.ro.

Restricțiile din Etiopia interzic strângerea mâinilor, nepurtarea măștii de protecție într-un loc public, mai mult de trei persoane la o masă sau nepăstrarea „a doi pași pentru adulți” distanță socială. În aprilie, autoritățile au declarat starea de urgență pentru a stopa răspândirea pandemiei, iar în septembrie au ridicat-o.

Etiopia este a doua cea mai populată națiune din Africa, cu o populație ce numără peste 109 milioane de locuitori și are o puternică influență regională.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Sănătății a înregistrat până acum 91.118 cazuri de Covid-19, 1.384 de decese și 44.506 recuperări. Boala a atins apogeul la sfârșitul lunii august, dar nu se poate cunoaște adevăratul număr de infectări, deoarece testarea a fost redusă din cauza resurselor limitate. În ultima săptămână, cel puțin 79 de persoane au murit de COVID-19, dar mai puțin de 2% din decese sunt înregistrate în mod oficial. Noua lege permite amenzi și închisoare de până la doi ani pentru oricine încalcă restricțiile, a declarat biroul procurorului general într-o declarație pe pagina sa de Facebook, miercuri.

Politica