vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tată și fiu, uniți de aceeași pasiune: mașinile de off road!

Andi Vișoiu, de 4 ori campion național la Off Road, Clasa Extrem, are un fiu, Teo, care îi calcă pe urme. Până la 21 de ani, băiatul e de 5 ori campion național, iar două titluri le-a câștigat ca și copilot al tatălui său.
Când îi privești, par mai degrabă frați, decât tată și fiu. Amândoi sunt pasionați de sport și mașinile extreme. Dar, cel mai mult, Andi și Teo Vișoiu iubesc cursele de off road pentru care au făcut o adevărată pasiune.
Andi Vișoiu, unul dintre cei mai buni piloți la Clasa Extrem din România, practică acest sport de 20 de ani și până acum a ieșit de 9 ori campion național.
„Am început cu un bun prieten, cred că în 2000, când am mers la un trial și de atunci, ușor, ușor, am mers la multe curse ca și copilot. Sunt înnebunit să câștig medalii, mai am loc unde să le pun” – Andi Vișoiu, de 4 ori campion național de Off Road, Clasa Extrem.

S-au răsturnat de multe ori
La 16 ani, puștiul s-a hotărât să devină copilotul tatălui său și pentru că nu avea vârsta necesară a trebuit să concureze cu o procură.
„Am fost primul copilot la vârsta de 16 ani, după care am continuat ca pilot la vârsta de 17-18 ani. Mă simt foarte bine, sunt foarte fericit că facem acest sport în familie, mă bucur că am început prin a-i fi copilot lui Andi” – Teo Vișoiu, dublu campion național la Clasa Open.
Cele mai mari emoții le-a avut Andi, care a condus timp de un sezon, avându-l în dreapta pe Teo.
„A fost un an foarte greu pentru mine, emoțiile au fost la fiecare cursă, dar am fost fericit pentru că la final am câștigat avându-l pe Teo copilot, el fiind începător” – Andi Vișoiu, de 4 ori campion național de Off Road, Clasa Extrem.
În 5 ani de când practică acest sport, Teo a trăit și experiențe inedite, două dintre ele chiar cu tatăl lui.
„Prima răsturnare am avut-o ca și copilot cu Andi la un trial la Buzău. A doua, tot cu Andi, a fost una mai specială. Am ajutat un prieten, s-a legat de noi și ne-a dat peste cap” – Teo Vișoiu, dublu campion național la Clasa Open.

Teo e pasionat de înot și schi
Teo a moștenit pasiunea pentru sport de la tatăl său, tânărul merge zilnic la sală, iar când are timp, face mai multe sporturi.
„De când eram mic eram pasionat de înot, de schi, de baschet, în timpul liber mai joc și tenis, încerc să fac mișcare cât de mult se poate” – Teo Vișoiu, dublu campion național la Clasa Open.
Deși practică off road-ul doar de 5 ani, tânărul este deja 4 ori campion național, de două ori la Clasa Open și de două ori la Clasa Extrem, alături de tatăl său. Teo mai are în palmares și câteva titluri de vicecampion național, la Clasa Open.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andi a pierdut șirul medaliilor și trofeelor câștigate
În 20 de ani, de când practică acest sport, Andi Vișoiu a adunat zeci de cupe și de trofee și spune că nu vrea să se oprească aici. În 2008 a ieșit vicecampion la Clasa Extrem, în 2014 a obținut locul 4 la Clasa Extrem Trophy și locul 2 la Clasa Extrem Trial, în 2015, campion la Clasa Hard 100 Tracks FIA, campion la Clasa Extrem Trial și campion la Clasa Extrem Trophy, în 2016 a obținut locul 1 la Clasa Extrem Trial, avându-l copilot pe fiul său, Teo și campion la Clasa Extrem Trophy tot cu Teo copilot. Tot în 2016, a obținut două locuri întâi la RFC BALKANS CLASA HARD TROPHY Bulgaria și RFC BALKANS CLASA HARD TRIAL Bulgaria. În 2017 a fost din nou campion național la Clasa Extrem trial și vicecampion la Clasa Extrem Trophy. În 2018 a obținut locul 1 la Clasa Extrem Trial și Clasa Extrem Trophy și locul 2 la Transsylvania Trophy, un concurs internațional de 7 zile. În 2019 a devenit campion la Casa Extrem Trophy, vicecampion la Clasa Extrem Trial și locul 2 la Transsylvania Trophy.

Politica